Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP - COPEC I LA PEDAGOGIA PROTAGONISTES A TERRES DE L’EBRE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Terres de l´Ebre

NdP - COPEC I LA PEDAGOGIA PROTAGONISTES A TERRES DE L’EBRE

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > NdP - COPEC I LA PEDAGOGIA PROTAGONISTES A TERRES DE L’EBRE
  • El COPEC a Terres de l’Ebre, acompanyat per Cinta Espuny, 4ta Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Tortosa
  • La PEDAGOGIA en el marc social, protagonista en l’acte d’inauguració al Museu de Tortosa
  • El PEDAGOG/A i PSICOPEDAGOG/A guanya visibilitat i representativitat a Terres de l’Ebre

Tortosa, 22 d’octubre de 2022

En el marc incomparable d’estil modernista del Museu de Tortosa, avui s’ha re-inaugurat la Vocalia Terres de l’Ebre liderada per Marta Lamote de Grignon, en un acte on ha tingut un paper rellevant la PEDAGOGIA en el marc SOCIAL.

En el Parlament de la inauguració, M. Victòria Gómez, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, ha recordat que "la Vocalia de Terres de l’Ebre té com a objectiu apropar-se als col·legiats i col·legiades fomentant la descentralització. Cal recordar que la vocalia va tenir el primer impuls el 2007 de la ma d’Hadar Ayxandrí. Avui, tornem a estar aquí per aconseguir el reconeixement social de la professió i augmentar la visibilitat  del pedagog/a i psicopedagog/a a les Terres de l’Ebre". 

En l’acte s’ha fet la presentació del II COMPENDI del PEDAGOG/A i PSICOPEDAGOG/ EN EL MARC SOCIAL" amb Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social i coordinadora del treball. Publicació que forma part de la demanda sostinguda davant del Departament de Drets Socials, per la incorporació efectiva del PEDAGOG/A i PSICOPEDAGOG/A als Serveis Socials, ha explicat que "l’objectiu és la incorporació real de la pedagogia i psicopedagogia als Serveis Socials Bàsics, per tal de reforçar la intervenció preventiva i reduir derivacions a l’atenció especialitzada".  

Una Publicació reivindicativa que en paraules de P. Morral "veiem els Serveis Socials Bàsics, com un context ampli, interdisciplinari i general d’atenció a la ciutadania, on entenem la tasca dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues especialitzats en la dimensió pedagògica-social de tota intervenció de caràcter socioeducatiu", que acaba la presentació defensant el treball d’equip de les diferents disciplines: "Per molt que existeixin terrenys comuns entre els diferents professionals en l’àmbit social (psicòleg-a, Treballador-a Social, Educador-a Social, Pedagog-a / psicopedagog-a), no hi ha cap que substitueixi a l’altre, ans al contrari tots es nodreixen entre sí"

Clou l’acte la vocal de Terres de l’Ebre, Marta Lamote de Gringon, amb un clam "Avui reactivem la presència del COPEC a TERRES de l’Ebre que agrupa les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, vehiculats pel nostre riu, amb un total de 52 municipis. És per això que faig una crida als  col·legiats i col·legiades per a què conjuntament puguem animar i unir als pedagogs/psicopedagogues d’aquest territori; per estar visibles i aportar coneixements i intercanviar experiències... els Col·legis professionals estan per donar veu a tots els seus col·lectius, per créixer, per renovar-se i aprendre."

Des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, donem les gràcies als col·legiat/des que ens han acompanyat, a la presidenta del CEESC a Terres de l’Ebre, a la Coordinadora Territorial de Plataforma Educativa a Terres de l’Ebre i a la 4ta. Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Tortosa que ens ha honorat amb la seva presència.

A totes i tots, com ha dit la presidenta al cloure la inauguració: "gràcies per la confiança que ens feu, entre tots i totes hem de fer el COPEC encara més fort. Gràcies i Salut i pedagogia!"

PROGRAMA >>>

Data de publicació: 22/10/2022