Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARAULES DE LA VOCAL DE TERRES DE L’EBRE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Terres de l´Ebre

PARAULES DE LA VOCAL DE TERRES DE L’EBRE

Bon dia! us dono la benvinguda i el meu agraïment a totes i tots que ens acompanyeu en aquest Acte d’inauguració de la presència del COPEC a Terres de l’Ebre
  • Victòria Torres, presidenta del COPEC
  • M. Concepció Torres, presidenta de la Comissió de Deontologia del COPEC
  • A la Regidora d’Universitat i Ensenyament a Tortosa, la Sra. Cinta Espuny
  • Als companys i companyes de la Junta de Govern que han vingut arreu de Catalunya : Campllong (Girona), Alpicat i Vilanova de Bellpuig (Lleida), Tona, Cardedeu i Barcelona ciutat (Barcelona) i Tarragona ciutat.
  • A les col·legiades i col·legiats de Terres de l’Ebre
  • A Silvia Díez, pedagoga que ha participat al compendi que avui es presentarà
  • A Nuria Curto, Coordinadora Territorial de Plataforma Educativa a Terres de l’Ebre.

L’espai on podem fer aquest acte, l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa, és simbòlic pel fet que pertany al conjunt del que era l’Escorxador de Tortosa, un edifici recobrat on s’ha donat un nou us del patrimoni industrial català, ara com a Museu i equipament cultural i Oficina de turisme. La simbologia d’aquest espai (que aquí coneixem com l’antic escorxador) implica l’adaptació a les noves realitats que any rere any van donant forma a la societat que som ara. 

Construït com a edifici industrial i amb la finalitat d’abastir d’aliment a una població, va renovar-se en un conjunt arquitectònic per oferir CULTURA I CONEIXEMENT a la població. La renovació potser serà la paraula que definirà els inicis del segle XXI, com el modernisme ho va fer al segle XX. Penso que el COPEC, creat a principis del segle XXI també és un del passos per renovar els àmbits professionals de la pedagogia.

En aquest marc incomparables, presentem un treball inèdit en el que han col·laborat més de 20 professionals de la pedagogia, que anirà a càrrec de Pilar Morral, vocal de pedagogia social i coordinadora del treball. Teniu una còpia del II Compendi a la Carpeta que properament serà publicat.

Per cloure l’acte voldria fer palesa en que reactivem la presència del COPEC a TERRES de l’Ebre i com podeu veure en el programa agrupa les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. I per tant, vehiculats pel nostre riu, agrupa un total de 52 municipis. 

Confio que estaré a l’alçada de les expectatives que la presidenta i aquesta junta ha dipositat en mi per dinamitzar i representar el COPEC a Terres de l’Ebre. I faig una crida als 44 col·legiats/col·legiades (i que avui ja he conegut a uns quants) per a que conjuntament puguem animar i unir als pedagogs/pedagogues d’aquest territori. Per que puguem estar visibles i aportar coneixements, així com intercanviar experiències...i també fer baixar a les nostres comarques a la gent de fora.

Vull entre tots que donem màxima visibilitat al COPEC, a la professió i als pedagogs/gues i psicopedagogs/gues en tots els seus espais d’intervenció professional: l’ESCOLAR, el SOCIAL i el LABORAL i d’EMPRESA.

Aprofitant que tinc la paraula i el micro obert voldria afegir a totes les persones que formen part d’una professió que tingui Col·legi, que truqui a la porta, que pregunti, que aporti, per què els Col·legis professionals estan per donar veu a tots els seus col·lectius, per créixer, per renovar-se i aprendre.

Jo vaig trucar un dia a la porta del COPEC, i la Rosa, en aquell moment presidenta, em va atendre i acollir molt be. I com diem per aquí “no em va amollar”. Moltes gràcies Rosa. Moltes gràcies a tots.

Salut i Pedagogia

Marta Lamote de Grignon
Vocal de Terres de l’Ebre
Tortosa, 22 d’octubre de 2022

Data de publicació: 22/10/2022