Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´REDES AFE, NUEVO PROGRAMA DE ACOGIDA ESPECIALIZADA´, PILAR MORRAL - COPE CATALUNYA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICIO > El COPEC > Comunicación > Radio

"REDES AFE, NUEVO PROGRAMA DE ACOGIDA ESPECIALIZADA", PILAR MORRAL - COPE CATALUNYA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > "REDES AFE, NUEVO PROGRAMA DE ACOGIDA ESPECIALIZADA", PILAR MORRAL - COPE CATALUNYA

COPE CATALUNYA - 27/02/2023


Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social, participació al programa LA LINTERNA 

"Aquesta és una iniciativa que des del COPEC es valora com molt necessària pel que sabem a nivell tècnic i que esperem que tingui una bona implementació."

"La Llei 14/2010 de Drets i Oportunitats de la Infància ja preveia els acolliments en referència a unitats convivencials d’acció educativa per nens/es que requerien atenció individualitzada, i és dintre d’aquest programa que sembla que el programa de Redes Afe s’inclourà amb aquestes característiques de seguiment especialitzat".

"Aquest programa és una competència de l’administració que delega a través d’una entitat que serà qui farà la difusió, l’estudi, la formació i el seguiment, però el COPEC està informat a través dels professionals que treballem en el camp social. El COPEC com a representant dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues pot rebre informació tant de l’administració com la demanada d’informació de col·legiats i col·legiades, fent la funció de connectar els professionals de la pedagogia amb l’administració, estant disposats a col·laborar amb el que calgui".

"Les famílies s’han d’interessar en el programa i saber que un dels requisits i punts forts de l’acolliment especialitzat és la dedicació completa. La dedicació és el millor que té una família per acollir a un infant, i més amb necessitats especials, i això vol dir estar al seu costat, acompanyar-los i creure-hi.".

"Els nens i nenes presenten símptomes conductuals, emocionals, mentals o dificultats d’aprenentatge i necessiten un suport. Són nens i nenes amb una història de criança amb una família d’origen a tenir en compte i amb unes necessitats individuals úniques. Sovint són nens/es multiassistits per professionals de la xarxa i amb ells caldrà una implicació i col·laboració per part dels acollidors/es".

"Els acollidors/es també necessitaran donar formació des d’un inici, un seguiment de l’equip tècnic de professionals que estaran darrere per donar suport, supervisió i planificació als acolliments".

"S’han detectat afectacions. S’han despertat amb més intensitat aquests símptomes. Són diagnòstics no només mentals, poden concorre coeficients intel·lectuals baixos, moderats, greus... Són nens/es que tenen tristor o problemes conductuals, com a diferents maneres d’expressar el que estan patint, i amb aquestes necessitats, justament aquest programa pot donar una cobertura més adaptada a cada nen/a".

POTS ESCOLTAR L’ENTREVISTA COMPLETA A COPE CATALUNYA (LA LINTERNA) MINUT 20:40

Fecha de publicación: 4/3/2023