Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´LES CLAUS D’UNA AUTOESTIMA SANA´. ALICIA PRATS - PORTAL NOTÍCIES 324 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

"LES CLAUS D’UNA AUTOESTIMA SANA". ALICIA PRATS - PORTAL NOTÍCIES 324

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > "LES CLAUS D’UNA AUTOESTIMA SANA". ALICIA PRATS - PORTAL NOTÍCIES 324
NOTÍCIES 3/24 - 19/03/2023


Alícia Prats, psicopedagoga i membre de la Comissió de Pedagogia i Escola del COPEC.

"L’autoestima és una necessitat que tenim els humans i que està directament relacionada amb la nostra salut mental i desenvolupament socioemocional"

"Està vinculada a la valoració que fem de nosaltres mateixos i que hauria de ser positiva, realista i racional. És un sentiment de poder, de veure’m capaç de superar dificultats, adversitats, generar canvis i redreçar allò que considero que no m’està sortint bé".

"Tot el que construïm entre els 0 i 3 anys és la base del que ens vindrà després. Hem de donar valor a allò que som cadascú".

"Es desconsellen les etiquetes perquè tenen un impacte en el comportament i autoimatge de la persona. Res de "ets" o "sembles". Si et diuen que ets mandrós, el que reps és que jo espero de tu que en siguis, perquè t’estic veient sempre com a mandrós".

"Si fem una demanda a un infant, adolescent o adult, ha d’estar lligada al que ens pot oferir. Si encara no està preparat per fer-ho, això li generarà més frustració, angoixa i inseguretat, més sentiment de no ser una persona vàlida. És un peix que es mossega la cua".

"Més endavant, quan la persona pugui assolir més fites, ja ho advertirem o ens ho dirà ella mateixa. De vegades, sense adonar-nos-en, fem esbroncades molt despectives".

"És clau assenyalar el que la persona fa bé, i no només centrar-nos en les febleses o dificultats. És un aspecte a tenir molt en compte en la infància i adolescència, que són les etapes més vulnerables per a la construcció de l’autoestima".

"Els infants amb una autoestima positiva, ajustada, passen l’adolescència de manera més desapercebuda, no tenen una crisi d’identitat tan marcada i assumeixen els canvis d’una manera més racional".

"Tenim infants molt tocats en l’àmbit emocional postpandèmia i el que no s’està detectant tant són els adults que també estan tocats".

"Veure com m’he valorat fins ara, com m’agradaria ser, què puc canviar de mi, a què dono valor i a què no. Puc ser conscient que necessito fer canvis, però potser no ho puc fer sola".

"Quan tu afirmes una cosa o la vols, això tindrà un cost, però no anar per ella també té un altre cost".

"Però si tu t’adones que, en diferents àrees de la teva vida i en molts moments et sents frenat i no t’atreveixes a continuar endavant amb la vida, has de fer un procés psicoterapèutic. I és un procés de maduresa, de sanació de l’autoestima que vol temps. Això no se soluciona amb Instagram".

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A NOTÍCIES 3/24.

Data de publicació: 20/3/2023