INICI > El COPEC > Presidència > Institucional
NDP: EL COPEC CELEBRA EL DIA DE LA PEDAGOGIA A GIRONA EN TEMPS DE FLORS
Girona, 17 de maig de 2024
Avui el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya celebra el DIA DE LA PEDAGOGIA a la Casa de Cultura de Girona, en la setmana de Temps de Flors de la ciutat, on s’han lliurat els Guardons als millors TFGs de Pedagogia de les universitats catalanes (UB, UAB, UDG i URV) del curs 2022-2023 i ret homenatge als col·legiats/des de Girona amb més antiguitat.
Susanna Arjona, vocal del COPEC a Girona, obre l’acte dient que és un privilegi acollir un acte tant important com el DIA DE LA PEDAGOGIA a Girona i en un moment en què la ciutat està engalanada per la seva festa de TEMPS DE FLORS.
M. Victòria Gómez, presidenta del COPEC, inaugura l’acte amb un contundent discurs en defensa de la pedagogia com a professió essencial per a la societat:
"un dia per a reivindicar la nostra professió en els diferents àmbits d’actuació: l’educació formal, el món social i el món empresarial i laboral. Volem ser presents, i opinar en les lleis d’educació, àmbit en el que tenim molt que aportar, volem ser presents i aportar coneixement en l’àmbit social tan propi del pedagog/a i per suposat si la nostra missió és “acompanyar el procés de formació i orientació de les persones al llarg del seu cicle vital” també hem d’estar en l’àmbit laboral."
S’han lliurat els Guardons als millors Treball de Fi de Grau de Pedagogia del curs 2022-2024 presentat per Antoni Navio, vicepresident del COPEC, qui ha fet un recorregut històric pels GUARDONS, recordant que:
"estem a la 8a edició dels Guardons als millors TFG de Pedagogia que atorga el COPEC, un guardó consolidat que va néixer per la complicitat que hi ha entre les Universitats que fan el Grau i el COPEC, una col·laboració que es renova any rere any i que permet conèixer treballs pedagògics innovadors, fets amb rigor acadèmic que contribueixen al corpus de coneixement pedagògic"
Els guardons han estat atorgats a:
- Doe Vasilica Ene, de la UDG amb el TFG "Guia pedagògica per a docents d’aules d’acollida a l’educació secundària obligatòria a Catalunya", tutoritzat per Jaume Torroella. Lliurat per Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social.
- Noelia Domínguez Lavado, de la UB amb el TFG "Aprenentatge basat en el joc: una proposta metodològica per millorar l’ensenyament dels valors a l’escola", tutoritzat per Jaume del Campo. Lliurat per M. Concepció Torres, presidenta Comissió Deontologia.
- Cristina Pérez García, de la URV amb el TFG "Implementació i impacte d’una formació en empatia dirigida als estudiants de quart curs del grau de medicina de la URV", tutoritzat per Maria Dolores Varea.
- Berta Martínez Ané, de la UAB amb el TFG "Edatisme en l’àmbit educatiu: estereotips i pràctiques de contacte intergeneracional", tutoritzat per David Rodríguez (representat per Aleix Barrera). Lliurat per Àngels Roger, vocal de Pedagogia Laboral i Empresa.
- Naouar Mendou El Guechat, "La intel·ligència artificial i la formació del professorat. Impacte del projecte [a]intelligenz en centres d’educació primària de Tarragona", tutoritzat per Mar Camacho. Lliurat per Marta Lamote de Grignon, vocal de Terres de l’Ebre.
La presidenta i el vicepresident han lliurat el Reconeixement simbòlic als col·legiades i col·legiats amb més antiguitat de les comarques de Girona i, Rosa Rodríguez, secretària de la Junta de Govern, s’ha encarregat de la lectura l’acta on s’aprovà aquest Reconeixement:
"s’acorda fer un reconeixement públic als col·legiats i col·legiades actius al COPEC, del període 2002 -any de creació del Col·legi- fins al 2012, els primers 10 anys de creixement i consolidació del COPEC, per agrair el suport i compromís inestimable al COPEC i per contribuir a l‘enfortiment de PEDAGOGIA."
L’art i la pedagogia posen l’aire de festa amb el Cor Gironí de l’Escola Preludi, dirigit Mercè Rigau, que amb el seus arranjaments musicals molt gironins han fet vibrar als assistents.
El DIA DE LA PEDAGOGIA, clou amb Susanna Arjona recitant un poema pedagògic de la seva creació:
ÉS TEMPS DE PEDAGOGIA
Quan ens falten mans i la necessitat apreta, és temps de PEDAGOGIA SOLIDÀRIA.
Si falta contacte, presència i estima, no hi ha res millor que PEDAGOGIA DE L’AMOR
La soledat, el desencís i la por necessitem uns bons banys de PEDAGOGIA DE L’ESPERANÇA
En una societat en guerra contínuament la PEDAGOGIA DE LA PAU és la que té més a dir i no la deixen dir res.
LA PEDAGOGIA DEL FUTUR, davant de tanta incertesa, intenta acompanyar-nos en els reptes i crear ponts.
I tot sovint la PEDAGOGIA DE LA CALMA l’ajuda, per no perdre el nord, però tampoc el sud, ni l’est, ni l’oest.
Què en faríem sense tots els punts cardinals? Així sempre tenim llocs diferents on anar.
I aquí la PEDAGOGIA DE LA DIFERÈNCIA, és la més normal de totes.
I ja veieu, em falta paper, però no em falten paraules per expressar, després de quasi 30 anys de professió que encara estic BEN enamorada de la pedagogia…
i de Girona també, no ho puc evitar.
I la PEDAGOGIA DE LA SENZILLESA apareix ara per a recordar-nos els tres ingredients bàsics:
VOLER FER PEDAGOGIA
ESTAR MOLT PRESENT MENTRE FEM PEDAGOGIA
SER PEDAGOGIA EN ACCIÓ, SOM UN MODEL
____________________________
Persona de contacte:
Eloi Català Escarré, Pedagog Secretaria Tècnica
copec.secretaria@pedagogs.cat - 609 403 879
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya - www.pedagogs.cat
Data de publicació: 17/5/2024