Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PILAR MORRAL, VOCAL DE PEDAGOGIA SOCIAL ALS DIÀLEGS PEL CANVI SOBRE ACCIÓ SOCIAL I TERCER SECTOR | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

PILAR MORRAL, VOCAL DE PEDAGOGIA SOCIAL ALS DIÀLEGS PEL CANVI SOBRE ACCIÓ SOCIAL I TERCER SECTOR

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > PILAR MORRAL, VOCAL DE PEDAGOGIA SOCIAL ALS DIÀLEGS PEL CANVI SOBRE ACCIÓ SOCIAL I TERCER SECTOR

El passat 24 de maig, va tenir lloc una nova edició dels "Diàlegs pel Canvi" organitzats per l’Observatori per a la Transformació Social. En aquest acte, centrat en el paper de l’acció social i el tercer sector en la transformació social, hi va participar en representació del COPEC, la pedagoga Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social, amb d’altres expertes com Mar Vidal de la Fundació Secretariado Gitano, Silvia Rodríguez de Social.cat, Mariona Puigdellívol, Directora General d’ECAS i Ricard Gomà de la Universitat Autònoma de Barcelona, on van oferir una visió ampla i profunda sobre la importància de l’acció social en la construcció d’una societat més inclusiva i equitativa.

El pedagog Joan Segarra, president executiu de l’OTS, va moderar l’acte que va garantir un debat ric en perspectives i propostes concretes. Tant els assistents presencials com els que van seguir el debat en línia van poder gaudir d’un espai de reflexió i intercanvi que va resultar inspirador per a tots i totes les participants.

Destaquem de la intervenció de la Pilar Morral el següent:
  • Quins són els reptes principals a què ha de fer front l’àmbit de l’educació per aconseguir ser eina de transformació social?
    • "La pedagogia o l’educació en general ja implica transformació o canvi social entre d’altres àmbits. La pedagogia, a l’enfocar-se en l’educació i el desenvolupament de les persones en aspectes cognitius, emocionals i de socialització implica l’atenció integral, el pensament crític, l’empatia i el respecte a la diversitat."
  • Quins són els agents del sector educació que haurien d’assumir protagonisme per fer front a aquests reptes i quin rol haurien de jugar?
    • "Els professionals estem enmig d’espais compartits, per això cal un consens i una cohesió. Crec que s’ha de potenciar a les persones perquè són el motor del canvi, les persones són qui saben la situació que els respecta i què necessiten. També, pel que fa el rol professional, al el compliment de la Cartera a Serveis Socials Bàsics, ja està contemplat el professional de la pedagogia però a la pràctica no hi és.
  • Parlem de les propostes concretes sobre com l’acció social i el tercer sector poden ser motors de transformació social.
    • "La prevenció és la gran anomenada. No només la prevenció individual, sinó des de les famílies, grups i comunitats, i això ho relaciono amb la necessitat de tenir els recursos per a dur-ho a terme. Ampliar els professionals d’intervenció de base com els SSB, fent complir la cartera de Serveis Socials en tots els professionals que inclou, entre els que està el pedagog/a.
El debat ja està disponible per tornar-lo a visualitzar al Canal de YouTube de l’OTS:

 




El proper 24 de maig de 2024, Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social participarà en representació del COPEC en els "Diàlegs pel Canvi" organitzats per l’Observatori per a la Transformació Social, que se centraran en el paper de l’acció social i el tercer sector en la transformació social.

En els Diàlegs hi participaran d’altres expertes com Mar Vidal, de la Fundació Secretariado Gitano, i Mariona Puigdellivol, directora general d’ECAS, Ricard Gomà, professor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona i Silvia Rodríguez, cap de redacció del Social.cat, per debatre sobre la importància de l’acció social en la construcció d’una societat més inclusiva i equitativa.

El debat, presentat i moderat pel pedagog Joan Segarra, president executiu de l’OTS, es podrà seguir de manera presencial a la seu de l’Observatori o en línia. 

Els interessats/des en participar poden inscriure’s mitjançant el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ disponible al web de l’Observatori. (Si ets nou en la seu virtual, caldrà que primer et donis d’alta. A continuació, podràs inscriure’t al debat a través del formulari d’inscripció).

Data de publicació: 25/5/2024