Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL WEBINAR DEL DIA DE LA MEDIACIÓ: ´QÜESTIONS PRÀCTIQUES DE MEDIACIÓ´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Mediació

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL WEBINAR DEL DIA DE LA MEDIACIÓ: "QÜESTIONS PRÀCTIQUES DE MEDIACIÓ"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL WEBINAR DEL DIA DE LA MEDIACIÓ: "QÜESTIONS PRÀCTIQUES DE MEDIACIÓ"

Ahir, 16 de gener de 2024, va tenir lloc el webinar "Qüestions Pràctiques pels Mediadors/es", organitzat pel Grup de Recerca de Mediació del COPEC, una sessió virtual a través de Zoom que va atraure més de 40 persones interessades en el camp de la mediació. Un webinar dut a terme en el marc del DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ, que se celebra el 21 de gener, i on es va abordar:

  • El professional de la Mediació (rol, habilitats, tips)
  • Processos i Tècniques en Mediació
  • Gestió Post-mediació (habilitació, pagament, obligacions fiscals)

Joan Gamero, pedagog, mediador i coordinador del Grup de Recerca de Mediació del COPEC i director pedagògic de l’escola l’Oreig, va compartir la seva visió del procés de mediació: "En la mediació, l’objectiu és facilitar la comunicació i guiar les parts cap a una solució ’ecològica’. És molt important veure totes les cares del problema, posant l’èmfasi en els punts en comú entre les persones. Durant el procés, és necessari mantenir la calma i la imparcialitat.” També, va parlar sobre els errors en mediació, com poden ser “voler saber la veritat, dirigir les parts, no respectar silencis, dramatitzar el conflicte... És clau aprendre d’aquests errors per evolucionar." A més, va compartir les habilitats essencials del mediador, a les que inclou “la comunicació, empatia, intel·ligència emocional, paciència, objectivitat, creativitat i síntesi. Elements clau per una mediació efectiva."

Josep Armengol, pedagog, mediador i impulsor del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Vic i Representant del COPEC i membre del Consell Assessor del Centre de Mediació de Catalunya, va abordar diferents aspectes del procés de mediació. Va fer un repàs a cada una de les fases -des de la recepció de la o les persones fins a l’acord -o no- final. Va repassar diferents tècniques i elements que s’utilitzen (parafrasseig, preguntes circulars,  la pregunta del miracle), així com la importància del reconeixemen mutu entre les parts (i també d’elles vers la persona mediadora). Tambe va valorar el treballar per la transformació de les persones i el conflicte, sense que l’acord sigui sempre el més important. Va parlar tambe de mediació comunitària, de gestió de conflictes i ADR. Va diferenciar la mediació de les anomenades ADR.: mentre la mediació te un cos, una profunditat i estidus en el seu fonament uns processos diferenciats, les  anomenades ADR no deixen de ser una pràctica professional de determinades professions. Va comentar que s’ha de vetllar per tal que no desaparegui la paraula mediació i s’englobi a la mateixa alçada de les ADR: s ’ha de parlar de Mediació i ADR.

Rosa Rodríguez, pedagoga i secretària de la Junta de Govern del COPEC, va proporcionar informació sobre els requisits necessaris per ser habilitat/da com a mediador/a pel Centre de Mediació de Catalunya. “Per ser habilitat com a mediador/a pel Centre de Mediació de Catalunya és imprescindible tenir titulació universitària, estar col·legiat/da, completar una formació homologada pel Centre de Mediació, disposar d’assegurança de responsabilitat civil que inclogui la mediació, i acreditar una formació continuada de 40 hores cada 2 anys." Finalment, va parlar sobre la gestió post-mediació, des del tancament de l’expedient fins a la intervenció econòmica, on el COPEC realitza el pagament als mediadors/es, per compte del Centre de Mediació.

El webinar va oferir  QÜESTIONS PRÀCTIQUES per als professionals i interessats/des en el camp de la mediació, seminari que compta amb el reconeixement del Centre de Mediació com a formació contínua dels mediadors/mediadores. 


Adreçat a mediadors/res, professionals i estudiants en pedagogia i psicopedagogia, i interessats/des en la mediació


PROGRAMA I EXPERTS/EXPERTES

MEDIACIÓ I METODOLOGIES D’INTERVENCIÓ EN MEDIACIÓ. CONDUCCIÓ ACTE
Joan Gamero, pedagog i mediador, coordinador del Grup de Recerca de Mediació del COPEC

ESPECIALITATS DE LA MEDIACIÓ. EL PROCÉS DE MEDIACIÓ
Josep Armengol, pedagog i Mediador, membre del Consell Assessor del Centre de Mediació de Catalunya

HABILITACIÓ EN MEDIACIÓ. OBLIGACIONS FISCALS. GESTIÓ POST MEDIACIÓ.
Rosa Rodríguez, pedagoga, secretària de la Junta de Govern del COPEC.


ORGANITZA: Grup de Recerca de Mediació del COPEC

Activitat amb el RECONEIXEMENT del Centre de Mediació com a formació contínua dels mediadors/mediadores

Data de publicació: 17/1/2024