Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL COPEC PARTICIPA A LA TROBADA D’EDUCACIÓ 360 AL CAMP DE TARRAGONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

EL COPEC PARTICIPA A LA TROBADA D’EDUCACIÓ 360 AL CAMP DE TARRAGONA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > EL COPEC PARTICIPA A LA TROBADA D’EDUCACIÓ 360 AL CAMP DE TARRAGONA

El passat 30 de març, la Xarxa territorial d’Educació 360 del Camp de Tarragona, de la que en formem part representats per M. Teresa Gàmez, vocal del COPEC a Tarragona, va celebrar la Jornada ‘Ecosistemes i Xarxes educatives per l’equitat’, amb una assistència de més de 80 professionals del món de l’educació, la pedagogia i els serveis socials.

L’objectiu principal d’aquesta Jornada va ser conèixer experiències del Camp de Tarragona per tal de dialogar al voltant de les necessitats actuals, les oportunitats i els reptes de futur de l’educació més enllà de l’escola.

En l’acte, Enric Aragonès, Director de l’Aliança Educació 360, va presentar l’agenda "Municipis 360, Municipis d’oportunitats", un document que recull 28 mesures que diversos municipis que ja han posat en marxa i han mostrat bon resultat. "Aquest document vol ser un full de ruta per als ajuntaments, però també per a la comunitat educativa".

Al llarg de la Jornada s’han presentat diverses experiències del Camp de Tarragona:
  • TAULA 1: ‘Quan les experiències de l’entorn es transformen en oportunitats educatives’
    • "Vincles" de l’Ajuntament de Reus
    • "TecnoArt" de l’Escola Saavedra de Tarragona que fusiona la tecnologia i l’art i que porta fora de l’escola el treball fet a classe a la Fira TecnoArt. 
    • "Projecte Rossinyol" de l’Associació Quilòmetre Zero sobre mentoria socioeducativa entre infants o adolescents i estudiants universitaris o de cicles formatius. 
    • "Educació a través dels contes" de la Cooperativa Cuentropia
  • TAULA 2: ‘Quan la comunitat es connecta per donar resposta a les necessitats educatives de tots els infants’
    • "Espai públic, espai de joc" de l’Institut Municipal d’Educació del consistori tarragoní, que ha permès donar vida a espais com el Parc de la Ciutat amb activitats educatives, culturals i familiars.
    • Escola Prat de la Riba de Reus que ha creat fins a 33 línies d’acció en temps extraescolar per tal de mitigar les persistents desigualtats educatives basades en l’origen social.
    • Ajuntament del Vendrell, que ha detallat el pla per a la inclusió en l’educació fora escola del municipi.
    • Fundació En Xarxa, que ha exposat quina és la situació des dels Serveis d’Intervenció Educativa Inclusius (SIS) que tenen l’objectiu de promoure la inserció social a través de la millora de les capacitats i competències dels nens i adolescents.


Des de la Xarxa Territorial d’Educació 360 del Camp de Tarragona de la que el COPEC en forma part, us convidem a la Trobada Ecosistemes i Xarxes Educatives per l’Equitat. L’acte es portarà a terme el 30 de març de 10h a 13h al Casal de les Dones de Reus. 

Durant la trobada es donarà a conèixer l’objectiu d’aquesta Xarxa i s’explicaran diferents experiències del territori de la mà d’Ajuntaments, centres educatius i entitats, tot plegat des d’una visió 360. Perquè sabem que connectant agents educatius del territori, temps i espais, estem treballant per la igualtat d’oportunitats educatives més enllà de l’escola.

Data de publicació: 4/4/2023