Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA DONA 2023 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA DONA 2023

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA DONA 2023

Benvingudes i benvinguts a aquesta activitat en commemoració del dia de la dona.

Com tots sabem el dia 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona, una data que commemora la lluita pels drets de la dona i la seva participació en la societat en igualtat de condicions amb els homes.

Aquesta data és una oportunitat per a reflexionar sobre el camí recorregut i els desafiaments que encara queden pel davant per a aconseguir la igualtat de gènere en tots els àmbits.

La pedagogia és en general una professió feminitzada, el Col·legi sap des de sempre que la professió està en mans de les pedagogues amb un 85% de col·legiades davant el 15% de col·legiats.

Un dels problemes principals que tenen les professions feminitzades són:

1.- Bretxa salarial, sovint aquestes professions es paguen menys que les masculinitzades.

2.- Falta de reconeixement, aquestes professions solen tenir menys reconeixement i valoració social.

3.- Sobre carga de treball.

Especialment en l’àmbit de la pedagogia encara s’espera que les dones liderin i promoguin el desenvolupament d’habilitats i coneixements a través de l’ensenyament. Però necessitem anar més enllà, necessitem i demanem polítiques i mesures que fomentin l’accés i la igualtat d’oportunitats per a les dones a través del lideratge, la seva participació en fòrums de debat, en la presa de decisions i en els òrgans de govern així com les xarxes de creació de coneixements. 

És un plaer podar comptar aquesta tarda amb aquestes pedagogues i contemplar les seves trajectòries que poden ser inspiradores per totes, és per això que acompanyades de pedagogues amb trajectòria professional, el COPEC posa el seu gra de sorra per reivindicar la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits. Amb aquesta acció per part del Col·legi vol contribuir a frenar les tendències i polítiques anti-feministes que van apareixent arreu i que volen desestabilitzar l’avenç cap a la igualtat de dones i homes.

Feliç dia de la dona!

M. Victòria Gómez Serés
Presidenta
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

Data de publicació: 7/3/2023