Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COMUNICAT DEL CONSEJO GENERAL DE COLEGIOS OFICIALES DE PEDAGOGOS Y PSICOPEDAGOGOS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Consejo de Colegios de Pedagogía

COMUNICAT DEL CONSEJO GENERAL DE COLEGIOS OFICIALES DE PEDAGOGOS Y PSICOPEDAGOGOS

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > COMUNICAT DEL CONSEJO GENERAL DE COLEGIOS OFICIALES DE PEDAGOGOS Y PSICOPEDAGOGOS

COMUNICAT DEL CONSEJO GENERAL DE COLEGIOS OFICIALES DE PEDAGOGOS Y PSICOPEDAGOGOS DE ESPAÑA

Davant els diferents desgraciats episodis que estem vivint entre el nostre alumnat, les conseqüències del qual lamentem profundament, des del Consejo General de Colegios Oficiales de Pedagogos y Psicopedagogos desitjem informar a la societat de la situació de l’Orientació Educativa i Professional i de la Pedagogia Terapèutica a Espanya malgrat les contínues peticions d’aquesta.

1.- Denunciem la falta de recursos humans a ambdues especialitats que son part fonamental de qualsevol sistema educatiu de qualitat.

2-. Denunciem la falta de regularització de la professió a ambdues especialitats, Orientació Educativa i Professional i Pedagogia Terapèutica a Espanya. Això no significa literalment que aquelles places docents poden ser exercides per QUALSEVOL GRAU UNIVERSITARI sense formació en la matèria ni EXPERIÈNCIA professional.

3.- El Ministeri d’Educació i Formació Professional ha deixat d’escoltar permanentment la nostra sol·licitud de REGULARITZACIÓ de la professió, tal com recomanda la Comissió Europea. 

4.- El Consejo General de Colegios Oficiales de Pedagogos y Psicopedagogos de España, va presentar el 2019 una PNL (Proposició No de Llei) sol·licitant la regularització de la professió d’Orientació Educativa i Professional i de la Pedagogia Terapèutica, sense haver obtingut l’interès ni el compromís del poder legislatiu.

5.- És d’exigència que el conjunt d’administracions admeti la falta de recursos humans, la falta de professionalització i informin la societat de la situació exacta de les polítiques educatives en aquest sentit. 

6.- Exigim el reconeixement i regularització de l’Orientació Educativa i Professional i de la Pedagogia Terapèutica.

7.- Exigim la dotació suficient no superant les ràtios aconsellades per la comunitat científica en l’Orientació Educativa i Professional i de la Pedagogia Terapèutica. 

Data de publicació: 3/3/2023