Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NIUS - ENTREVISTA A TOÑY CASTILLO, COORD. GRUP RECERCA PEDAGOGIA I SALUT | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

NIUS - ENTREVISTA A TOÑY CASTILLO, COORD. GRUP RECERCA PEDAGOGIA I SALUT

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > NIUS - ENTREVISTA A TOÑY CASTILLO, COORD. GRUP RECERCA PEDAGOGIA I SALUT

NIUS - 29/05/2022


TOÑY CASTILLO, doctora en pedagogia i coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC.
Entrevista amb motiu de l’elaboració de la guia "Orientacions Pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat afectiva", que ha fet el Grup de Recerca de Pedagogia i Salut.

"L’educació afectiva sexual és una part fonamental de tots els nens, nenes, joves i de totes les persones. Fa falta un abordatge educatiu de la sexualitat i l’afectivitat en la formació integral dels nens. Per això volíem donar una idea global per a crear un espai de formació que garantís la comunicació interpersonal necessària sobre l’educació sexual. Són una sèrie d’orientacions pedagògiques que considerem les aconsellables i tan bon punt cada centre pugui anar adaptant-les segons les seves necessitats".

"La clau és aconseguir el respecte a un mateix i als altres. Cada persona és diferent i cal aconseguir que cada persona se senti a gust amb ella. La guia es basa en el fet que el primer és la salut, com un estat complet de benestar físic, mental i social. Per això hem d’anar cap a propostes pedagògiques que ajudin a l’equilibri emocional dels nens. Cal enfortir l’autoestima, els sentiments i l’afecte del nen i evidentment el respecte a la diferència, perquè no hi ha dues persones que sigui iguals. Partint del respecte a un mateix s’arriba al respecte cap als altres".

"L’Organització Mundial de la Salut (OMS) diu que la sexualitat és un aspecte molt important en la vida de tota persona i que és present al llarg de tota la nostra vida (menors i adults). Si ho veiem com alguna cosa tabú o com pecat, el nen creixerà creient que això és així. La sexualitat forma part de l’educació, som éssers sexuals i no podem educar excloent la sexualitat. Des del punt de vista de la pedagogia necessiten aquest tipus d’educació perquè al final es canviïn conductes i saber identificar i discernir sobre manifestacions d’afecte que no són apropiades".

LLEGEIX L’ENTREVISTA COMPLETA A NIUS

Data de publicació: 30/5/2022