INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona
COPEC TARRAGONA ACULL L’ACTE DEL 20 ANIVERSARI “UN TOMB PEL GRAC”
Nota de Premsa
COPEC TARRAGONA ACULL L’ACTE DEL 20 ANIVERSARI “UN TOMB PEL GRAC”
- El Grup de Recerca d’Altes Capacitats i Atenció a la Diversitat, fa un recorregut històric des de la seva creació
- Dinàmiques pedagògiques creatives han posat sobre la taula com se senten els alumnes amb Necessitats Educatives Especials i Específiques
Tarragona, 21 de maig de 2021
En plena celebració del 20è Aniversari del COPEC, seguim amb la reactivació dels actes presencials per les seus del COPEC a les províncies catalanes. El passat dissabte 21 de maig, a la seu de COPEC Tarragona, el Grup de Recerca d’Altes Capacitats i Atenció a la Diversitat, va fer un recorregut per la seva trajectòria, des de la seva creació fins l’actualitat on s’ha pogut comprovar el nivell d’activitat i de coneixement que genera.
Teresa Gàmez, vocal de COPEC Tarragona, inicia l’acte comentant que “estrenem nova seu a Tarragona. Esperem que puguem fer moltes activitats presencials pels nostres col·legiats i col·legiades”.
La presidenta Rosa Rodríguez, al seu torn, comenta que “portem 20 anys posant a prova la fortalesa del COPEC. El Grup de Recerca d’Altes Capacitats i Atenció a la Diversitat, n’és un exemple, com a grup potent i dinàmic, i dels més antics del COPEC”.
Mònica Fernández, actual coordinadora del GRAC, fa un repàs de totes les activitats que ha fet el Grup durant la seva trajectòria al COPEC. “Som un referent pel Departament d’Educació. Hem entrat al Parlament de Catalunya per parlar sobre les Altes Capacitats, això no és una tasca que s’aconsegueixi fàcilment”.
Natàlia Luján, ex-coordinadora del GRAC, s’emocionà recordant com van ser els 4 anys del seu lideratge. “Els anys que vaig ser coordinadora van ser molt intensos i van passar molt de pressa. És un grup que sempre ha treballat amb molta dedicació i constància”.
A través de dinàmiques i activitats participatives, les membres que formen el GRAC, van conquistar als i les assistents de Tarragona a través de diversió, sensibilització, reflexió, emoció i sobretot pedagogia.
En aquestes activitats, es va parlar de les altes capacitats, les dificultats d’aprenentatge, les persones altament sensibles i el TDAH, tot destacant la importància que té l’empatia per a la gestió de les necessitats educatives de l’alumnat.
Teresa Gàmez conclou l’acte agraint l’assistència de tothom, especialment la dels i les alumnes de pràctiques del Grau de Pedagogia que han estat durant el curs 2021-2022, presents a l’acte; Iván Aguilera de la Universitat de Barcelona, Teresa Salguero de la Universitat Autònoma de Barcelona, Kevin Castro de la Universitat Rovira i Virgili, Antonio de Sagarra de la Universitat de Girona i Anna Vinyoles de la UNED. “Volem donar les gràcies als estudiants del Grau de Pedagogia que han fet les pràctiques enguany al COPEC. Son alumnes molt implicats/des, que han fet molt bona feina aportant creativitat i innovació al COPEC”.
Data de publicació: 21/5/2022