Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EDUCAWEB - I. BAU, XARXA D’EXPERTS: ´EL NOU BATXILLERAT, DESCOBREIX EN QUÈ CONSISTEIX´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EDUCAWEB - I. BAU, XARXA D’EXPERTS: "EL NOU BATXILLERAT, DESCOBREIX EN QUÈ CONSISTEIX"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > EDUCAWEB - I. BAU, XARXA D’EXPERTS: "EL NOU BATXILLERAT, DESCOBREIX EN QUÈ CONSISTEIX"

EDUCAWEB - 17/05/2022

EL NOU BATXILLERAT, DESCOBREIX EN QUÈ CONSISTEIX

IGNASI BAU, psicopedagog i membre de la xarxa d’experts del COPEC.

"En altres països i models educatius aquesta fórmula és habitual i amb evidències de bons resultats en estudis superiors, ja sigui universitaris o bé de Formació Professional"

"La creació d’un Batxillerat General ha de suposar un pas endavant quant a l’assentament de coneixements i de l’esperit crític. Haurem de reformular més d’una estratègia metodològica perquè sigui un aprenentatge vivencial i significatiu, allunyat de l’únicament memorístic".

"L’alumnat tindrà més opcions de triar i, sobretot, aprofundir i millorar la qualitat d’aprenentatge, tant en la part plàstica com en l’escènica".

"Donar la possibilitat de realitzar aquesta etapa educativa en tres anys permetrà una atenció més individualitzada de l’alumne, i adequar-nos, tots, a les seves necessitats, requeriments i habilitats, llevant una pressió innecessària que existeix amb el format actual".

"Té dos avantatges per a l’alumnat: la primera, més oferta de matèries optatives i propostes formatives i la segona, mantenir la motivació i les ganes d’aprendre, gaudint del procés i camí preuniversitari o d’inserció al món laboral".

"És important incidir en l’orientació acadèmica i professional durant l’ESO per a tenir un alumnat millor preparat per a la presa de decisions, la gestió del temps i l’autonomia. S’ha de continuar treballant amb una avaluació rigorosa de la proposta in situ perquè sigui possible, al llarg del curs, redreçar o modificar aquells aspectes o àrees que siguin necessaris".

Llegeix l’article complet a EDUCAWEB

Data de publicació: 17/5/2022