Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI SANITAT - T. CASTILLO, COORD. GRPiS: ´QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT...´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI SANITAT - T. CASTILLO, COORD. GRPiS: "QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT..."

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > DIARI SANITAT - T. CASTILLO, COORD. GRPiS: "QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT..."

DIARI DE LA SANITAT - 19/05/2022


TOÑY CASTILLO, doctora en pedagogia i coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC.

"En la guia "Orientacions pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat afectiva", intentem recollir totes les recomanacions de l’OMS pel que fa a salut, i especialment els objectius bàsics sobre salut afectiva sexual. El tractament de la mateixa ha d’estar impregnada des d’un punt de vista cognitiu, però també afectiu i emocional".

"La OMS recorda que la sexualitat és un dels aspectes més centrals de la persona humana i que és present al llarg de tota la seva vida. Per tant, la salut i la pedagogia s’han d’unir per crear eines educatives que ens ajudin a unes relacions sexuals des del respecte mutu".

"Et llegiré una frase textual de la guia: “El paper de l’educador o educadora, o del pedagog, serà procurar que cada nen/a es conegui i s’accepti”. Establint bases per a una infància saludable per proveir als nens i les nenes d’un entorn segur, fins i tot també de prevenció, també hem volgut abordar el tema de la prevenció de l’abús i com comunicar-lo".

"El que proposem amb aquesta guia és que els educadors donin una sèrie de coneixements als nens i nenes, lògicament adaptats a la seva edat. Jo sempre dic que s’han de respondre a totes les preguntes, però ni més ni menys el que t’estan preguntant. Cal poder parlar amb naturalitat d’aquests temes, perquè això pot incidir en un desenvolupament positiu de la sexualitat, però també de l’autoestima. Hem estat estudiant cada etapa, però el que és clar és que hem pretès donar força a l’empatia per captar, entendre, reconèixer el que serien els sentiments d’altres persones i tots els esdeveniments que els acompanyen".

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A EL DIARI DE LA SANITAT

Data de publicació: 20/5/2022