Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com D. EDUCACIÓ - T. CASTILLO: ´QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT...´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

D. EDUCACIÓ - T. CASTILLO: "QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT..."

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > D. EDUCACIÓ - T. CASTILLO: "QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT..."

DIARI DE L’EDUCACIÓ - 28/04/2022

"QUAN UN INFANT PREGUNTA SOBRE SEXUALITAT S’HA DE RESPONDRE"

TOÑY CASTILLO, Doctora en Pedagogia i coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC, que presenta i parla de la guia "Orientacions pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat afectiva". Entrevista realitzada pel periodista Victor Saura.

  • La salut i la pedagogia s’han d’unir per crear eines educatives que ens ajudin a unes relacions sexuals des del respecte mutu.
  • Cada nen i cada nena és diferent sempre, cadascú sent i estima d’una manera, i l’única cosa que hem de fer és aprendre a respectar-nos.

"Des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya apostem per aquest dret que tenen els nens i les nenes a rebre aquesta educació integral, i dins d’ella, no ens podem oblidar que l’educació afectiva sexual és la base per aconseguir una igualtat social i de gènere".

"En la guia intentem recollir totes les recomanacions de l’OMS pel que fa a salut, i especialment els objectius bàsics sobre salut afectiva sexual. El tractament de la mateixa ha d’estar impregnada des d’un punt de vista cognitiu, però també afectiu i emocional. Et llegiré una frase textual de la guia: El paper de l’educador o educadora, o del pedagog, serà procurar que cada nen/a es conegui i s’accepti”.

"Les activitats que es proposen en la guia estan més aviat dirigides al grup classe. Però quan parles d’aspectes com l’acceptació, això és una formació que els pares i els professors han d’anar treballant conjuntament. No podem creure que existeix un divorci entre l’escola i la vida. Si no treballem tots junts minimitzem tot un projecte d’educació global. Cal treballar en equip sempre, i evidentment en aquest tema els pares també han de treballar en equip, perquè la família és la base de l’educació".

Podeu llegir l’entrevista completa a EL DIARI DE L’EDUCACIÓ

Data de publicació: 28/4/2022