Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC LLEIDA I GRUP RECERCA I SALUT PRESENTEN LA GUIA DE SEXUALITAT AFECTIVA EN LA INFÀNCIA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Lleida

COPEC LLEIDA I GRUP RECERCA I SALUT PRESENTEN LA GUIA DE SEXUALITAT AFECTIVA EN LA INFÀNCIA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > COPEC LLEIDA I GRUP RECERCA I SALUT PRESENTEN LA GUIA DE SEXUALITAT AFECTIVA EN LA INFÀNCIA
NOTA DE PREMSA
  • El Grup de Recerca de Pedagogia i Salut, elabora una guia sobre com abordar la sexualitat afectiva a Infantil i Primària.
  • Lleida acull el primer acte presencial del 20è Aniversari del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya reunint a una quarentena de persones.

Lleida, dissabte 26 de març de 2022

Sílvia Vilasaló, vocal de Lleida, dona la benvinguda al segon acte que se celebra en el marc del 20è aniversari, que es fa a la seu del COPEC LLEIDA, acompanyants, entre d’altres, d’en Josep Maria Gardeñes, president de la COELL i Carles Vernet, coordinador de programes i serveis educatius a Lleida.

L’acte inaugurat per la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, posa de relleu que “han estat 20 anys de treball, tenacitat i compromís de tants i tants col·legiats i col·legiades que han fet créixer i han consolidat el COPEC”.

El tema central de l’acte el protagonitzen les pedagogues del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut, coordinat per M. Antonia Castillo, acompanyada d’Ana Rubio, Montse Bordas i Cristina Portal, que presenten la guia "Orientacions Pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat-afectiva", per treballar l’educació sexual d’infantil i primària des de les emociones i els hàbits. En paraules de la Dra. Castillo, “L’educació és més que un conjunt de pautes i normes. L’educació afectivo-sexual és un procés continu on pares/tutors, mestres i pedagogs/gues, de manera conscient o inconscient, enviem missatges. Cal tenir present que tot context educatiu està impregnat de paraules i gestos, de silencis que poden comportar aprovació o desaprovació”.

Al seu torn, la vicepresidenta M. Victòria Gómez, explica que la guia presenta 21 activitats agrupades en el Cicle Inicial (0-3 anys), el Cicle Mitjà (3-6 anys) i el Cicle Superior (6-12 anys), totes orientades a proporcionar coneixement i a millorar el benestar emocional de l’infant. Segons la Dra. Gómez, “la guia culminen dos anys de treball d’un grup de pedagogues actives i compromeses amb els drets de l’infant pel que fa la salut i el seu benestar”.

Silvia Vilasaló tanca l’acte agraint la tasca i implicació del Grup de Pedagogia i Salut, destacant alguns conceptes clau que s’han compartit:

  • L’educació afectiva i sexual és la base per aconseguir la igualtat social i de gènere.
  • La guia té com a base el dret a la diferencia i el respecte.
  • Per a una educació saludable, tots/es som agents actius i necessaris.
  • La importància de l’empatia i l’estima cap als altres, però també cap a nosaltres mateixes: auto empatia i autoestima.

Conclou la Sra. Vilasaló que “Des del COPEC considerem que viure en salut i vivenciar-la són dos pilars fonamentals del sentit de qualitat de vida de les persones i com a professionals de la Pedagogia treballem per garantir l’acompanyament en els processos educatius al llarg i ample de la vida”.

#copec20anys
Teixint camins amb Pedagogia.
Educació, Transformació, Benestar

Guia “Orientacions Pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat afectiva” elaborada pel Grup de Recerca de Pedagogia i Salut, coordinat per Toñy Castillo, i amb la participació de M. Victòria Gómez, Alba Bonmatí, Montse Bordes, Ana Rubio, Mª del Mar Serracanta i Cristina Portal.

Data de publicació: 30/3/2022