Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com SEMINARI VIRTUAL SOBRE EMPRENEDORIA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa

SEMINARI VIRTUAL SOBRE EMPRENEDORIA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > SEMINARI VIRTUAL SOBRE EMPRENEDORIA

Ahir 21 de gener i seguint amb les activitats del COPEC, va tenir lloc el seminari virtual Emprenedoria: Que cal tenir en compte? Un acte obert a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues interessades a endinsar-se en l’aventura d’emprendre un projecte per compte propi. Durant la sessió es van abordar temes i dubtes que ens trobem els professionals que treballen per compte pròpia. 

Per això es va comptar amb la intervenció de Mª Concepció Torres, presidenta de la Comissió de Deontologia del COPEC, que va parlar sobre la importància de la protecció de dades en la nostra intervenció professional, repassant la normativa que ho regeix: “La nostra actuació pedagògica ha d’estar regida per l’interès superior del menor, que és un concepte triple: és un dret, un principi i una norma de procediment". 

També va intervenir Josep Bancells, assessor financer del COPEC, que ens va guiar a través de la tributació i les obligacions fiscals que comporten quan volem esdevenir autònoms i més concretament com a pedagogs/gues, i psicopedagogs/gues:  “Costa el mateix fer-ho malament que fer-ho bé, doncs fem-ho be! Fem la nostra feina de pedagogs/gues, i a l’hora d’emprendre posem-nos en mans de professionals”. 

Per últim vam tenir la sort de comptar amb Teresa Gamez, vocal del COPEC a Tarragona i impulsora del seu propi projecte, Un Món Rodó. Ens va acompanyar, des del 2013, a través de tot el seu trajecte com a emprenedora del seu gabinet d’atenció a trastorns de l’aprenentatge:  “A l’hora de fer el meu projecte volia saber a què em volia dedicar, com entenia la pedagogia, quin era el meu objectiu, qui era el meu valor diferencial”, aspectes fonamentals que la Teresa va tenir en compte a l’hora d’engegar el seu projecte. 

La sessió va ser presentada i conduïda per Alícia Linares, vocal de Pedagogia Laboral i d’Empresa del COPEC, impulsora també del seu propi projecte, Monday Happy Monday, qui va posar de relleu l’emprenedoria com una sortida professional real per als pedagogs/gues i psicopedagogs/gues “En un projecte d’emprenedoria evoquem la nostra mirada a la pedagogia, a la què cal dedicar-hi molt esforç però que reporta molta satisfacció professional". 

La cloenda va ser a càrrec de Rosa Rodríguez, presidenta del COPEC que va encoratjar a col·legiats/es a emprendre aquesta aventura amb il·lusió però també amb objectivitat: “Hem pogut constatar com n’és d’important que a més d’engegar projectes pedagògics amb valentia i vocació, cal tenir en compte les responsabilitats que adquirim quan decidim treballar per compte pròpia”

___________________________________________

 Aula Virtual de Pedagogia

EMPRENEDORIA: QUÈ CAL TENIR EN COMPTE?

PLATAFORMA ZOOM 21/02/2022 de 18:00 a 20:00h

 

L’emprenedoria és una de les sortides professionals del PEDAGOG/A i PSICOPEDAGOG/A, tant si s’obre un Centre/Gabinet/Despatx o s’és Autònom i es treballa en les entitats/empreses.  

Cal que tenir en compte un seguit de normativa vigent en l’exercici professional, que a vegades no s’hi pensa fins que ens trobem amb alguna denúncia/reclamació. 

Aquest Seminari està adreçat a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que treballin per compte pròpia o que vulguin fer-ho.

CONTINGUTS

PROTECCIÓ DE DADES

 • Consentiment per l’atenció en menors d’edat i/o adults
 • Protecció de dades: quines dades es poden lliurar i a qui
 • Processos de separació: com pot afectar al professional

NORMATIVA DEL TREBALL PER COMPTE PRÒPIA

 • Emprenedoria: formes jurídiques/autònom
 • Activitats Econòmiques: quin és el codi dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues
 • Obligacions Fiscals: IVA, IRPF, autònom

UNA EXPERIÈNCIA D’EMPRENEDORIA

 • Primeres passes
 • Evolució
 • consolidació

ESPAI DE DUBTES I CONSULTES 

PRESENTA I CONDUEIX:  ALICIA LINARES, Vocal de Pedagogia Laboral i d’Empresa del COPEC

EXPERT/A

 • MARIA CONCEPCIÓ TORRES, doctora en pedagogia, responsable estudis Pedagogia URV i presidenta Comissió de Deontologia del COPEC
 • JOSEP BANCELLS, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, Assessor comptable/fiscal del COPEC
 • TERESA GÀMEZ, llicenciada en pedagogia, directora del Centre Psicopedagògic Un Mon Rodó, Assessor comptable/fiscal del COPEC

CLOENDA: ROSA RODRÍGUEZ, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

Data de publicació: 22/2/2022