Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CADENA SER - MIQUEL A. PRATS, MEMBRE XARXA EXPERTS COPEC: ´EL JOC DEL CALAMAR´ A DEBAT. | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

CADENA SER - MIQUEL A. PRATS, MEMBRE XARXA EXPERTS COPEC: "EL JOC DEL CALAMAR" A DEBAT.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > CADENA SER -  MIQUEL A. PRATS, MEMBRE XARXA EXPERTS COPEC: "EL JOC DEL CALAMAR" A DEBAT.


Programa EL BALCÓ de CADENA SER. "EL JOC DEL CALAMAR" A DEBAT 11/10/2021 

Intervé Miquel Àngel Prats, doctor en pedagogia, expert en Educació i TICs, membre de la Xarxa d’Experts del COPEC.

"Aquestes situacions ens les trobarem sempre. Hi ha una actuació que té a veure en com liderem aquestes qüestions audiovisuals a casa. Molt sovint acabem donant responsabilitats a l’escola, i l’escola en té unes, però hem de recordar que la primera institució educativa per excel·lència és la família. S’haurien de posar límits i regular-ho. Saber dir "no" també és educar." 

"Aquestes series poden causar que els infants no sàpiguen distingir ficció de realitat. Aquests infants poden acabar replicant aquests jocs a l’esbarjo, ja que no entenen el que veuen a la pantalla." 

"Son situacions que no podem controlar. És una qüestió que té a veure amb l’acompanyament de les famílies, que en general no coneixen el que els infants consumeixen. Els nostres infants i adolescents estan molt lluny de la televisió clàssica que nosaltres entenem, estan en una altra ona. Primer, és una qüestió que té a veure en conèixer el que els nostres fills i filles miren, i en segon lloc, fer reflexionar a l’infant a través de valors i qüestions crítiques i parlar-ho."

"És molt fàcil prohibir i dir "no", però el complicat és donar raons del perquè, però aquest és el tema educatiu. Quan parlem d’infants i adolescents, són dues franges d’edat molt diferents, però es pot treballar el pensament crític amb totes dues edats, tant a casa com a l’escola." 

Data de publicació: 13/10/2021