Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA VICEPRESIDENTA A LA UNIR: ´SORTIDES PROFESSIONALS DE LA PEDAGOGIA´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Universitats

LA VICEPRESIDENTA A LA UNIR: "SORTIDES PROFESSIONALS DE LA PEDAGOGIA"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > LA VICEPRESIDENTA A LA UNIR: "SORTIDES PROFESSIONALS DE LA PEDAGOGIA"

El passat 29 de juny, la Dra. M. VICTÒRIA GÓMEZ,  Vicepresidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya i Vocal del Consell General de Col·legis Oficials de Pedagogia i Psicopedagogia d’Espanya, va ser entrevistada per la Dra. Carlota Pérez Sancho, Directora del Grau en Pedagogia a la UNIR.

Durant la sessió d’Open Class, la doctora Gómez va posar de manifest la importància del paper que juguen els Col·legis Oficials en la defensa i salvaguarda del pedagog i pedagoga, entre les seves finalitats, està la d’ordenar la professió i vetllar per l’ètica i les bones pràctiques pedagògiques. Comparteix amb l’audiència la funció del Consell de Col·legis de Pedagogia i Psicopedagogia d’Espanya, de la qual formen part els col·legis de pedagogia, de defensa del pedagog/a allà on fins i tot no hi ha col·legi professional.

En l’entrevista s’aborda la definició del PEDAGOG/A, en el qual la vicepresidenta va posar l’énfasi en què la pedagogia, neix com a art, però es constitueix com a ciència i com a professió, segons les seves pròpies paraules: "La pedagogia és un art, una ciència i una professió. El pedagog@ és l’arquitecte de l’educació i a la qual proporciona una visió àmplia i holística", continua comentant que "El pedagog/a té una formació en disseny, metodologia, didàctica i avaluació i ho aplica en diferents entorns educatius, com l’escolar, el social o l’empresarial"

Amb relació a les Sortides Professionals del Pedagog/a, la doctora Gómez, fa referència a les sortides professionals que el COPEC té identificades i que està publicada a la web a l’OBSERVATORI DE LA PROFESSIÓ.

Acaba l’entrevista posant l’accent que el pedagog/a ha de creure que és necessari per a la societat i que la millor manera de fer-ho és fent suport amb altres pedagogs/pedagogues, col·legiant-se en un dels col·legis que hi ha en l’Estat Espanyol.

Data de publicació: 6/7/2021