Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CINEMATEKA - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA, ENTREVISTA ´EN CLAU DE PEDAGOGIA´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

CINEMATEKA - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA, ENTREVISTA "EN CLAU DE PEDAGOGIA"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > CINEMATEKA - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA, ENTREVISTA "EN CLAU DE PEDAGOGIA"

CINEMATEKA - EN CLAU DE PEDAGOGIA - 19/06/2021

Rosa Rodríguez
, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya.

"EL CINEMA COM A ESTRATÈGIA I RECURS EN ELS DIFERENTS ÀMBITS D’INTERVENCIÓ PEDAGÒGICA" (minut 54:55 a 73:00)

Condueix la Secció "En clau de Pedagogia" Carme Fernández Escolano, entrevista a Rosa Rodríguez Gascons presidenta del COPEC

"L’art és un recurs pedagògic i el cinema, sent com és un art, és molt utilitzat tant en l’àmbit escolar com fora d’ell. Les pel·lícules permeten l’abstracció i reflectir-se en la narrativa que s’està desenvolupant i que a través d’una acció pedagògica programada, els alumnes o participants, puguin debatre sobre la història de vida que estan veient, un debat que és ric i que és aprenentatge en estat pur"

"El més important és saber quin objectiu es persegueix, que es vol fer, com es vol fer, a qui va dirigit i com es farà"

"El cinema en orientació laboral, és un recurs pedagògic molt útil per què propícia que els i les participants se sentin identificats i interpel·lats per la situació que s’està produint i l’orientador/a pot abordar diferents facetes com l’autoconeixement, l’entrevista, com planificar una cerca d’ocupació, la reacció davant els fracassos... Permet que els participants facin un exercici d’introspecció i assimilin com actuar davant les adversitats."

"La pel·lícula "Els dilluns al Sol" de l’any 2002, aborda la destrucció d’ocupació com la que hem viscut aquest 2020. És molt potent per a analitzar les reaccions dels protagonistes i la seva trajectòria davant aquesta situació no desitjada. Han passat 19 anys i les actituds que allí es reflecteixen són molt actuals."

"Tenim una formació acadèmica potent i som molt bons en metodologies, però no ho podem saber tot, com passa en la majoria de professions. Per a treballar bé el cinema com a estratègia pedagògica, a més de dissenyar l’acció pedagògica, hem de formar-nos o informar-nos en com portar un debat per a aconseguir allò que ens hem plantejat"

Data de publicació: 19/6/2021