Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ DE LA FESTA DE LA PEDAGOGIA 2021 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ DE LA FESTA DE LA PEDAGOGIA 2021

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > INAUGURACIÓ DE LA FESTA DE LA PEDAGOGIA 2021

Benvinguts i benvingudes, gràcies per ser aquí en aquest acte íntim que hem organitzat en el marc de la incertesa que ja ens te acostumats la pandèmia. Una celebració, suspesa el 2020, i que hem volgut tirar endavant per conquerir espais de trobada del Col·legi Oficial de Pedagogia, tan se val que sigui presencial o que sigui telemàtic, però trobar-nos i compartir.

Volíem fer l’acte presencial, a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV; moltes gràcies Lluís per la disponibilitat, però vam valorar les mesures de prevenció i protecció que s’havien de posar en marxa i ens vam decidir fer-ho en format telemàtic.  Esperem que la propera FESTA DE LA PEDAGOGIA sigui presencial SI o SI, perquè a més coincidirà amb el 20è aniversari del Col·legi.

Avui doncs celebrem el 19è aniversari del COPEC, en el que ja coneixem com la FESTA DE LA PEDAGOGIA.

FESTA perquè lliurem els GUARDONS als millors Treballs de Fi de Grau de Pedagogia. Degans i deganes de les Facultats, responsables, coordinadores/caps d’estudis de Pedagogia, tutors i tutores dels TFGs, us vull fer arribar el meu agraïment per la col·laboració i el suport al Grau de Pedagogia, als pedagogs/gues i al COPEC.

Uns GUARDONS molt merescuts pels que ja sou pedagogues i pedagogs, i que ja us heu sumat al repte de ser motor del canvi, amb la pedagogia com a ciència, tenint com a objecte d’estudi i intervenció la poderosa eina de transformació social que és L’EDUCACIÓ.

Gràcies a totes i tots pels vostres Treballs de Fi de Grau, per haver-hi esmerçat esforç, joventut, il·lusió i sobre tot per l’aportació de coneixement que heu fet a la Pedagogia. Treballs en els que heu abordat els tres grans àmbits d’intervenció del pedagog i la pedagoga: PEDAGOGIA I ESCOLA, PEDAGOGIA SOCIAL, PEDAGOGIA I  EMPRESA. Moltíssimes felicitats us estàvem esperant.

FESTA, també, perquè avui el nostre Consell Social hi té un protagonisme especial, estrena la I Edició del Premi del Consell Social amb el tema “Pedagogia i ODS”, per a explicitar el compromís de la pedagogia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, de l’horitzó 2030, i amb els valors que s’hi desprenen. Gràcies companyes i companys del Consell Social per aquesta iniciativa.

Totes i tots sabem que per a protegir i defensar un mon més sostenible per a les futures generacions, és indispensable que des de la pedagogia es promoguin accions per canviar la forma de relacionar-nos amb el nostre entorn, promoure un consum responsable, evitar el malbaratament, reduir el volum de residus, protegir l’ecosistema, etc..

Un exemple de com la pedagogia és motor de canvi i l’educació l’eina que pot transformar aquest món. Felicitats a les entitats que avui rebreu el premi del Consell Social i un agraïment pels vostres projectes encaminats a fer del nostre planeta un lloc millor.

Com dèiem en la DECLARACIÓ SOCIAL PER LA PEDAGOGIA signada el 2017 entre la SCP i COPEC:  

la pedagogia projecta una harmonia bàsica entre el desenvolupament personal, la interacció social i el seu entorn.

Vull agrair a l’equip que ha fet que tot funcioni avui Virginia, un joveníssim Eloi i l’Arnau. A la Junta de Govern per la seva implicació en tot el que fem. Al Consell Social per la iniciativa de creació del Premi i a la nostra Conxa per conduir-nos l’acte, sempre disponible per a fer costat al seu COPEC i fer-ho tant be.

Per finalitzar i com que és el 19è aniversari del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, vull recordar un fragment de com comença la Llei de Creació del COPEC (*)

La pedagogia és una professió que respon a necessitats socials a les quals dóna solució amb actuacions específiques. Lligada en els seus orígens a la docència, des de fa anys la professió dels pedagogs es desenvolupa no solament en el camp escolar, sinó també en una pluralitat de camps d’actuació.

Això es va dir fa 19 anys al Parlament de Catalunya, i tant els Treballs de fi de Grau de Pedagogia com les iniciatives de Pedagogia i ODS, que avui reben el nostre reconeixent, en donen fe.

Salut, Festa i Pedagogia!


Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta

 _____________________________

 (*) Llei 14/2001, de 14 de novembre https://www.pedagogs.cat/reg/ca/218

Data de publicació: 14/6/2021