Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com TV GIRONA. J. PUIG PRESIDENT CONSELL SOCIAL: ´PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT A DEBAT´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

TV GIRONA. J. PUIG PRESIDENT CONSELL SOCIAL: "PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT A DEBAT"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > TV GIRONA. J. PUIG PRESIDENT CONSELL SOCIAL: "PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT A DEBAT"

TV GIRONA - PROGRAMA FET A MIDA 10/06/2021

PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT, MOTIU DE DEBAT

Jordi Puig Voltas, pedagog i president del Consell Social del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya.

“Es una frontera que s’ha de passar i això genera debats en la societat; si el model ha de ser més o menys competitiu, més o menys integrador... Ens enfrontem a un model memorístic. Hi ha coses que s’aprenen exclusivament per les proves d’accés a la universitat i al cap dels dies desapareix del disc dur. Busquem un model profund, no tan superficial i que arribi al fer i ser de la persona. Estem parlant d’educació en valors i educació emocional, elements que la prova d’accés no valora. És un model molt competitiu on es busca arribar a la millor nota.”

“L’estudi per competències prové de fa bastants anys, s’abandona la part memorística i es treballa amb un conjunt d’habilitats i capacitats tenint en compte tota la globalitat de la persona. És dir, s’incorporen elements en l’educació que l’alumne no ha rebut o no té. És una evolució que es va donant en funció de les experiències que donen valors i elements que poden definir a la persona. La idea es personalitzar l’aprenentatge. Demanem que l’aprenentatge sigui per a la persona.”

“La societat del futur ha de ser civilitzada i social i ha de tenir més contacte amb el diàleg. No estem sols i l’aprenentatge memorístic no serveix de ser, és absurd. Busquem la capacitat d’aprendre de manera profunda, i així, serem ciutadans implicats, amb diàleg i amb capacitat de transmetre idees de manera critica. Estan sortint carreres universitàries noves, no pensàvem, per exemple, que hi pogués haver carreres de gènere. Son idees que han de començar a canviar, la societat ha de fer un canvi de paradigma.”  


Data de publicació: 10/6/2021