Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ ACTE “ON SÓN LES PEDAGOGUES REFERENTS?” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ ACTE “ON SÓN LES PEDAGOGUES REFERENTS?”

INAUGURACIÓ DIA DE LA DONA

 

Bona i primaveral tarda de març, entrem en la setmana del dia de la dona, i hem volgut ser les primeres a celebrar-ho.

Avui 2 de març el Col·legi vol posar cara a les pedagogues i ho fa preguntant-se ON SÓN LES PEDAGOGUES REFERENTS?

Pregunta a la qual intentarà donar resposta M. Concepció Torres, responsable dels estudis de pedagogia de la URV i una gran PEDAGOGA referent a casa nostra!

El Col·legi des de sempre sap que la professió està en mans de les pedagogues. Només cal veure les aules universitàries amb una majoria de dones. I el nostre Col·legi amb el 85% de col·legiades davant del 15% de col·legiats.

Ja ho sabia el nostre primer president en Jordi Riera i també el 2n president Josep Maria Elias que avui ens acompanya. Pedagogs molt sensibles amb aquesta realitat que sempre han promogut el paper de les pedagogues dins i fora del Col·legi.

Però això no significa que les pedagogues tinguem igual representació als òrgans de decisió política i tècnica, ans al contrari.  A nosaltres pedagogues se’ns associa als rols de cura  -entre els que està el d’educar- que tradicionalment tenim assignades en el nucli familiar.

És per això que avui i aquí volem donar veu a les pedagogues per a reivindicar que volem intervenir, també, en els rols de decisió. I no volem que la nostra condició de dones sigui un fre per a desenvolupar-nos professionalment igual que ho fan els nostres col·legues homes.

En aquest sentit, des de fa 5 anys participem activament en la Comissió de dones i Igualtat de la Intercol·legial, signant el Decàleg DONES I PROFESSIÓ i participant en l’estudi  DONES PROFESSIONAL A CATALUNYA, presentat en societat el passat dia 11 de febrer a l’ICAB.

I aquest any per primer cop hem volgut celebrar-ho en solitari, ens estem fent grans aviat tindrem 18 anys, i volem que aquest acte sigui la llavor de la futura VOCALIA o COMISSIÓ de DONA I PEDAGOGIA.

Una iniciativa impulsada des del CONSELL SOCIAL, un òrgan assessor del COPEC i com no podia ser d’una altra manera, presentarà la nostra ponent, el seu president en JORDI PUIG, una persona compromesa amb la pedagogia i amb el COPEC des de la seva creació i que sempre hi és per a donar-hi suport.

Gràcies, Jordi, avui un PEDAGOG donarà veu a una PEDAGOGA per saber on SON LES PEDAGOGUES REFERENTS.


Rosa Rodríguez Gascons
Presidenta

Data de publicació: 2/3/2020