Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA MEDIACIÓ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA MEDIACIÓ

CURIOSITATS I EXPERIENCIES EN MEDIACIÓ

DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ - INAUGURACIÓ


Bona tarda, companyes i companys.

Avui és el DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ, dia que se celebra coincidint amb el dia de l’aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre mediació familiar.

La primera celebració institucional es va fer el 21 de gener del 2015, promoguda pel Centre de Mediació de Catalunya i el Departament de Justícia.

Acte en què es va fer el Manifest institucional del Dia Europeu de la Mediació, que va signar el Col·legi de Pedagogia de Catalunya, entre molts altres col·legis professionals i entitats públiques i privades.

I és des de llavors que el Grup de Recerca de Mediació, organitza any rere any, un acte pel DIA DE LA MEDIACIÓ sumant-se així a la SETMANA DE LA MEDIACIÓ que organitza i agrupa el Centre de Mediació de Catalunya, i que avui m’ha vingut de gust recordar:

El 2015: Participàvem a TARRAGONA en la Fira de Mediació i Serveis a Tarragona, organitzat per la Taula de Mediació de Tarragona de la que formem part.

El 2016: Sortíem amb un article a EL PERIÒDICO de Josep Armengol, responsable de Mediació del COPEC en aquell moment, sobre L’ANY DE LA MEDIACIÓ A CATALUNYA.

El 2017: Presentàvem a COPEC-TARRAGONA la 1a part de l’Estudi “L’explicitació de les competències de les persones mediadores en els plans de formació”, de la mà de Joan Gamero, llavors el coordinador del Grup de Treball de Mediació.

El 2018: Es va fer a COPEC-GIRONA la Conferència de M. Carme Boque, professora de la Universitat Ramon Llull i una gran referent en Mediació “La Natura Ètica de la Mediació”

El 2019: Fèiem dos actes simultanis a

  • COPEC-LLEIDA, "El/la coordinador/a de parentalitat" amb Mercè Álvarez, pedagoga i mediadora i Maria Sacasas, presidenta d’ANCOPA
  • COPEC-BARCELONA: Taller “Dinàmiques mediadores amb el cos” de la mà de Josep Armengol, membre del Grup de Recerca de Mediació

El 2020: es presentava la 2a part de l’estudi que portaven a terme el GRM “Desenvolupament de les competències professionals de mediació en els programes de postgrau i màster",  presentat per Marta Mozo llavors coordinadora del grup de recerca de mediació, seguit d’una taula rodona sobre "Mediació Professional" amb companys i companyes que ens acompanyen avui.

Avui 21 de gener de 2021, el Grup de Recerca de Mediació del COPEC, coordinat per Maria Cortès el dedicarà a analitzar “CURIOSITATS I EXPERIÈNCIES EN LA MEDIACIÓ”, amb la participació dels companys del grup de recerca: Josep Armengol, Carol Mallo i Joan Gamero, tots tenen en comú que són pedagogs/pedagogues i que són mediadors. La combinació perfecta amb el permís dels col·legues d’altres disciplines que avui ens acompanyen i que saludem.

Inaugurem, doncs al COPEC el DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ que conduirà i dinamitzarà Maria Cortés a qui li passo la paraula. 

Salut i Pedagogia!


Rosa Rodríguez Gascons
Presidenta

Data de publicació: 21/1/2021