Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ I CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ I CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > INAUGURACIÓ I CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA

INAUGURACIÓ I CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA

PLATAFORMA ZOOM - 27 DE MARÇ DE 2021

Benvingudes i benvinguts, tornem a ser aquí per a retre comptes a la JUNTA GENERAL dels col·legiats i col·legiades, del que ha estat aquest 2020 tan atípic, un any ple d’oportunitats que ha posat a prova la capacitat de resiliència de tothom. Després de saludar-vos voldria saludar molt especialment a dues convidades a aquesta Junta General, les alumnes de pedagogia en pràctiques, l’Anna Aguila de la URV i la Carla Artiga de la UB, i donar-les les gràcies per aquest aire fresc que, com alumnes de 4t de pedagogia, aporten al COPEC.

L’octubre passat quan ens vam veure per la Junta General per donar comptes del 2019, ja vam parlar de les vivències compartides de la pandèmia, amb l’esperança que faltés poc per a superar-la, però no ha estat així i hem passat de la situació sobtada i desconeguda a la d’adaptació de formes de fer i relacionar-nos per part grans i petits i per suposat dels professionals.

Revisant amb la vicepresidenta la Memòria que avui us presentarà, semblava que havia passat molt temps, per la velocitat de les decisions, de les estratègies, de les accions que s’han dut a terme.  I m’he emocionat al reviure tot el 2020 i la  complicitat que he tingut amb vosaltres col·legiats i col·legiades, amb la Junta de Govern, amb els Grups de Recerca, amb les Comissions, amb els Experts/es i, com no, amb la nostra Secretaria Tècnica.

Estic convençuda, sinó ja ens ho direu, que com a Col·legi Professional, hem estat a l’alçada de la situació, creant aliances amb la Intercol·legial de Col·legis Professionals i amb el Consejo de Col·legios de Pedagogía y Psicopedagogía, per sumar i intentar donar resposta efectiva a les incerteses, necessitats i neguits dels col·legiats i col·legiades.

Hem donat la volta a la nostra secretaria tècnica per a garantir aquesta atenció col·legial i hem superat la crisi en què s’ha vist immersa. Gràcies Virginia per estar al peu del canó des del minut “0” incansable, implicada, aportant solucions i “apagant focs”. La tenim com sempre discreta darrera del logotip del COPEC fent suport. Aprofito per presentar-vos a Eloi Català que s’ha incorporat a la secretaria tècnica, a qui li donem la benvinguda i el desig que faci un bon equip amb la Virginia.

Els nostres Grups de Recerca, no han afluixat –ans al contrari- han seguit trobant-se telemàticament, dinamitzant aquest espai de participació col·legial i treballant. Gràcies Mònica, Toñy i Maria, el COPEC te molta sort de comptar amb vosaltres.

També s’ha comptat amb col·legiats i col·legiades que quasi de forma espontània han creat comissions al voltant de les Vocalies Professionals. Gràcies companyes i companys de les COMISSIONS de Pedagogia i Escola, Pedagogia Social i Pedagogia i Empresa. Amb vosaltres s’ha pogut donar resposta ràpida i fonamentada a la voràgine mediàtica en què tots ens hem vist immersos.

Acabo la inauguració amb vosaltres Viqui, Eva, Toni, Àngel ,Pilar, Joan, Alicia, Sugsana, Silvia, Marta, per dir-vos de tot cor que estic més que agraïda i orgullosa de la vostra entrega, més enllà del que us vau comprometre, ho heu donat tot i més al COPEC. Tot el meu reconeixement per ajudar a superar la crisi de Secretaria, assumint part de les tasques per a seguir fent suport a la col·legiatura, fent webinars pedagògics, oferint recursos a la ciutadania, cercant fórmules per ajudar als col·legiats/des...

Queda inaugurada la nostra Assemblea anual, té la paraula la nostra secretària Eva Font

CLOENDA

Ha estat una Junta General molt profitosa i participativa i us en dono les gràcies a totes i tots que heu pogut ser-hi avui a portes d’una Setmana Santa que també serà atípica però que ja sabem com afrontar-la.

Ens espera un any ple de sorpreses, d’oportunitats i, espero, d’alegries, amb la mirada posada al control de la pandèmia -que vindrà donada per la vacunació-  i que ens permetrà tornar a relacionar-los presencialment de forma natural.

Pel que fa al COPEC tenim 3 esdeveniments importants:

  • La Festa de la Pedagogia que es farà a la URV, que ja es preveu semi presencial. Serà el 14/06/2021, dia en què el COPEC farà 19 anys i on es faran els lliuraments dels TFG de Pedagogia dels cursos 2018/2019 i 2019/2020.
  • Inaugurem el Premi Pedagogia i ODS, que impulsa el Consell Social, que serà de caràcter bianual i territorial, alternant-se amb el Premi d’Assaig Pedagògic.
  • El IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats, que com ja s’ha dit fem conjuntament amb COPC, TSCAT, CEESC i que recau l’organització al COPEC.

I continuarem defensant, visibilitzant, posant en valor als pedagogs/gues i psicopedagogs/gues i l seva tasca essencial per la societat.

I... impulsarem una plataforma de divulgació per anar a les arrels de la pedagogia, com a ciència de l’educació.. Perquè hem de lluitar per la professió, cosa que fem amb molta passió, però no ens hem d’oblidar de la seva vessant científica.

Comptem amb totes i tots per avançar, perquè com ja sabem, la força del COPEC és la del seu col·lectiu col·legial.

Salut, País, Amor i Pedagogia!

 
Rosa Rodríguez Gascons
Presidenta

Data de publicació: 27/3/2021