Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA DONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ ACTE DEL DIA DE LA DONA

DONA, PEDAGOGIA I LIDERATGE

Bona tarda, avui és el 2n acte de DONA I PEDAGOGIA que fem, en el primer 1r acte que fèiem el 2 de març de 2020, em comprometia davant els assistents i davant la Directora General d’Igualtat, Mireia Mata, a què el 2020 el COPEC adoptaria un nom més inclusiu i més d’acord amb el llenguatge de Gènere.

Estava convocada l’Assemblea Extraordinària del COPEC per fer el canvi de nom pel 14 de març, el compromís doncs era ferm i tenia data!  Però just aquest dia es decretava l’estat d’alarma i el confinament amb les restriccions vigents encara avui!

Tot i així gràcies a una voluntat fèrria de la Junta de Govern, el 22 d’octubre de 2020, vam poder finalment celebrar l’esperada JUNTA GENERAL EXTRAORDINÀRIA dels COL·LEGIATS I COL·LEGIADES, en format telemàtic, i per unanimitat vam passar a dir-nos COL·LEGI OFICIAL DE PEDAGOGIA DE CATALUNYA, abandonant el nom de COL·LEGI DE PEDAGOGS que no representava per res a la realitat de la nostra professió, nom del que estem molt orgulloses pel que ha tingut d’espera i d’incidències fins a la seva aprovació.

En aquell 1r acte, la nostra presidenta de la Comissió de Deontologia, M. Concepció Torres, que avui ens tancarà l’acte d’una forma molt especial, feia un repàs en la història presentant-nos a 29 pedagogues referents que van tenir, i algunes que encara tenen, un paper destacat amb contribucions importants per a la societat. PEDAGOGUES que eren a més científiques, periodistes, activistes, artistes, polítiques... però que en canvi no apareixien en els llibres d’història o en les referències bibliogràfiques en els estudis de pedagogia

En aquesta mateixa línia som conscients que estem davant d’una professió –la pedagògica- altament feminitzada, i seria lògic que a l’haver 85 col·legiades per cada 100 col·legiats, pensar que una part proporcional estan en llocs de decisió tant polític com tècnics. Doncs NO! igual que moltes professionals d’altres disciplines, les PEDAGOGUES i les PSICOPEDAGOGUES, pateixen aquesta limitació invisible que els impedeix accedir a aquests llocs, tradicionalment ocupats per homes, un sostre de vidre que any rere any totes les dones estem intentant esberlar, però que és molt dur i que ens cal empènyer amb molta força, amb la força que podem fer sent DONES i sent PEDAGOGUES i PSICOPEDAGOGUES.

I que les nostres col·legues que hem convidat compartiran amb nosaltres les seves vivències com a DONES i com a PEDAGOGUES que SÍ estan en aquests espais de decisió.  Gràcies Anna, Susagna, Elisabet y Saly pel vostre temps pel vostre altruisme, sou un exemple para nosaltres.

Aquest segon acte de DONA I PEDAGOGIA, em fa especial il·lusió perquè ens ho conduirà la nostra Alicia vocal de pedagogia i empresa i que fa poc ha agafat el relleu en la representació de les PEDAGOGUES i PSICOPEDAGOGUES en espais on estem participant, com la Comissió de Dona i Igualtat de la Intercol·legial, on fa cop ens va representar en una emotiva ponència sobre les lliçons apreses amb la pandèmia.

Estem fent un espai de DONA i PEDAGOGIA al COPEC que espero es consolidi i es converteixi en una COMISSIÓ, per donar veu a les PEDAGOGUES i a les PSICOPEDAGOGUES.

Gràcies a totes i tots les que avui ens acompanyeu, SOM DONES I SOM PEDAGOGUES, i això ens dona una gran força.

Salut i Pedagogia!

Rosa Rodríguez Gascons
Presidenta

Data de publicació: 9/3/2021