INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa
PEDAGOGIA I EMPRESA: LA SIMULACIÓ EN L'APRENENTATGE"
El 15 de desembre va tenir lloc el Webinar “LA SIMULACIÓ COM A METODOLOGIA D’APRENENTATGE”, organitzat per la VOCALIDA DE PEDAGOGIA I EMPRESA DEL COPEC.
Alicia Linares, vocal de Pedagogia i Empresa, conductora de l’acte, inicià la sessió on destacà que "El webinar d’avui el focalitzem en la metodologia d’aprenentatge de la simulació, el pedagog Jesús Martín i la pedagoga Núria Serrat ens expliquen bones pràctiques en aquesta metodologia pedagògica"
Seguidament, donà pas a la presidenta Rosa Rodríguez, qui donà la benvinguda a totes i tots, destacant que es tancava el cicle de webinars i que aquest era el tercer que de la vocalia de Pedagogia i empresa “Webinars adreçats a pedagogues i psicopedagogues, que tenen com a finalitat donar a conèixer, des de la pràctica, llurs espais professionals comentats per professionals en actiu”
Començà Jesús Martín, pedagog i criminòleg, explicant què és el simulacre, què aporta i quina finalitat te per l’organització. Centrà el simulacre en les emergències i la protecció de les persones, posat l’èmfasi en el rol del pedagog/a en aquesta metodologia de formació que permet adquirir competències i habilitats: “El simulacre és un mètode eficaç per als processos de formació en les organitzacions i el pedagog/a i psicopedagog/a un professional clau en el seu disseny, implementació i avaluació"
Segueix Núria Serrat, Doctora en Pedagogia, Investigadora i Docent al CISARC, qui presentà el projecte del CISARC on porten a terme simulacres dissenyant experiències d’aprenentatge a través de la detecció de necessitats formatives. Va dirigit tant a estudiants i titulats, professionals..., amb la finalitat de garantir un aprenentatge des de l’experiència, una mirada multidimensional de diferents professionals, entre ells els pedagogs i psicopedagogs: "Sempre que hi ha formació hi ha pedagogia i psicopedagogia i una bona pràctica de simulació ha de comptar amb una visió multidimensional de la formació"
Tant en Jesús com la Núria, van donar veu a la importància que rau en la participació dels pedagogs i psicopedagogues en la formació i com les competències d’aquests professionals són clau dins de les organitzacions.
La sessió conclou amb la participació dels assistents centrades en la importància de l’avaluació durant i al final del simulacre. Els ponents fan l’aclariment de què si existeix una avaluació, però que es dona més importància a què les persones surtin amb bons aprenentatges adquirits, tanquen la pregunta dient “normalitzar emocions i normalitzar avaluacions, agendes pendents”.
Clou el webinar Carlota Riera, degana de Ciències de la Salut de la UVic-UCC, que feu palès que "Els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues són de gran valor en la metodologia de simulació, especialment en l'aplicació i en la didàctica d'aprenentatge"
Tanca el Webinar “LA SIMULACIÓ COM A METODOLOGIA D’APRENENTATGE”, Alicia Linares, agraint la participació dels ponents per les seves aportacions i experiències, i a tots als assistents per la seva participació i interès.
_____________________________
Inauguració presidenta
Bona tarda, aquesta tarda pre-nadalenca, tanquem el cicle de webinars que vam posar en marxa el mes de juny passat.
Webinars adreçats a pedagogues i psicopedagogues i estudiants de pedagogia, que tenen com a finalitat donar a conèixer, des de la pràctica, els diferents espais professionals dels titulats en pedagogia i psicopedagogia comentats per professionals en actiu i generar un espai de participació entre els assistents i els ponents.
Aquests webinars han estat liderats per cadascuna de les 3 vocalies que representen els contextos de l’exercici professional del pedagog i psicopedagog: Pedagogia i Escola, Pedagogia Social i Pedagogia i Empresa.
El webinar pedagògic d’avui està impulsat per Alicia Linares, vocal de Pedagogia i Empresa, el 3r que fa des de que van començar, i que s’ha volgut focalitzar en la metodologia d’aprenentatge basada en la simulació, el pedagog Jesús Martín i la pedagoga Núria Serrat ens explicaran dues bones pràctiques en aquesta metodologia pedagògica, des d’aquí els agraeixo molt la seva disponibilitat i generositat per estar aquí avui per compartir amb nosaltres les seves experiències.
Vull agrair la presencia d’Aïda Camps, cap del projecte Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic . I la de Carlota Riera Claret, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa que ens farà la cloenda del webinar.
I com no agrair la presencia de totes i tots els pedagogs i psicopedagogues i estudiants de pedagogia que assistiu al webinar, aprofito per saludar els col·legues del Col·legi de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears, a totes i tots us convido a què en el torn de paraules participeu amb les vostres aportacions i dubtes.
Al COPEC, som quasi be 1300 col·legiats i col·legiades que estem promovem i visibilitzant la Pedagogia i als pedagogs i psicopedagogs, mitjançant campanyes, organitzant webinars, participant arreu… us necessitem a totes i tots els pedagogs i psicopedagogs, els que no esteu col·legiats/des sumeu-vos-hi al projecte que és el COPEC i ampliem l’abast de la nostra acció i reivindicació.
Perquè els PEDAGOGS i els PSICOPEDAGOGS som essencials. Salut i Pedagogia!
Paso la paraula a l’Alicia.
_______________________________
Webinar - LA SIMULACIÓ COM A METODOLOGIA D'APRENENTATGE 15/12/2020
WEBINAR ADREÇAT A PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES I ESTUDIANTS DE PEDAGOGIA
PRESENTA: Rosa Rodríguez, Presidenta del COPEC
MODERA: Alicia Linares, Pedagoga, Sòcia i Co-Fundadora de Monday Happy Monday, vocal Pedagogia i Empresa del COPEC
EXPERTS/EXPERTES:
Jesus Martín, Pedagog i Criminòleg. Formador de Seguretat pública i privada; també fa formació relacionada amb la seguretat aeroportuària, és Instructor AVSEC (Aviation Segurity); i és membre d'un grup de treball del Col.legi de Criminòlegs de Catalunya (CrimiCat).
CAS PRÀCTIC:"El simulacre, un mètode eficaç per als processos de formació a les empreses"
Núria Serrat, Pedagoga del CISARC (Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic) de la Universitat de Manresa | FUB
CAS PRÀCTIC: "CISARC, la simulació com a eina d'aprenentatge i entrenament d'equips"
CLOENDA: Carlota Riera Claret, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa
ORGANITZA: Vocalia de Pedagogia i Empresa
Data de publicació: 19/12/2020