INICI > Recerca i Comissions > GR Mediació
GRUP DE RECERCA DE MEDIACIÓ: LA MEDIACIÓ VIRTUAL
El passat 19 de novembre va tenir lloc el Webinar de “MEDIACIÓ VIRTUAL: ATENCIÓ I GESTIÓ, UNA VISIÓ DES DE LA PEDAGOGIA”, organitzat pel GRUP DE RECERCA DEL MEDIACIÓ DEL COPEC.
Victòria Gómez, vicepresidenta del COPEC, conductora del webinar va obrir la sessió dient que “Durant una hora, els ponents, compartiran amb tots els assistents l'experiència i coneixement sobre com abordar i gestionar una mediació virtual, per a que sigui de qualitat i arribir a bon port”.
Donà pas a, Rosa Rodríguez, presidenta del COPEC, qui va fer la benvinguda a ponents i assistents, fent palès que “Vull deixar constància que si gaudim d'aquesta formació sense cost, oberta a col·legiats i no col·legiats, és perquè els que hi participen ho fan des de l’altruisme i per amor a la pedagogia, i com diríeu en el Grup de Recerca, per amor a la Mediació.”
Comença Joan Gamero, pedagog i mediador i vocal de pedagogia i escola, exposant tots els punts que cal dur a terme per desenvolupar una correcta mediació virtual o telefònica. Entre aquests trobem pautes com organitzar i marcar el temps, què preguntar i com fer-ho, establir normes i límits amb les persones implicades i garantir la confidencialitat, entre moltes altres aspectes. Gamero, conclou la seva intervenció destacant que: "La mediació on-line ha vingut per quedar-s’hi. Els mediadors i mediadores ens hem de formar en eines i comunicació telemàtica"
Continua Maria Cortés, pedagoga, mestre i mediadora, coordinadora del Grup de Recerca de Mediació, qui va explicar com es gestiona una mediació virtual, d’ençà que el Centre de Mediació de Catalunya deriva la mediació, fins que es lliura les actes de tancament. Informa que s’ha modificat tot el tràmit per donar facilitat al procés documental: “En La mediació on-line la gestió documental és àgil, el Centre de Mediació n'ha facilitat el procediment, el més complex és el retorn dels documents signats per part de les parts”
Finalment, Josep Armengol, pedagog i mediador, vocal de la comissió de deontologia, va indicar els requisits i procés per obtenir l’habilitació com a mediador/a: estar col·legiat/da al Col·legi Professional de referència i haver cursat un Postgrau o Màster reconegut pel Centre de Mediació. El tràmit es fa a través dels Col·legis o Associacions Professionals i un cop inscrits en el Registre de Mediadors/res Habilitats, cal acreditar anualment que es disposa d’una Assegurança de Responsabilitat Civil -el COPEC disposa d’una assegurança que cobreix que dóna cobertura a tot el col·lectiu col·legial- i cal justificar, cada dos anys, 40 hores de formació contínua.
La sessió acaba amb la participació dels assistents als que els tres experts van aclarir dubtes i consultes, com per exemple com fer front a la frustració quan una mediació no arriba a bon port, en aquest sentit Josep Armengol va comentar que “El mediador/a ha de fer tot el que estigui a la seva mà per facilitar la generació d'acords en la mediació, però ha d'assumir que no totes les mediacions acaben en acord".
Clou el Webinar MEDIACIÓ VIRTUAL: ATENCIÓ I GESTIÓ, M. Victòria Gómez, vicepresidenta i responsable dels Grups de Recerca de COPEC: “Maria Cortés serà la propera coordinadora del GRUP DE RECERCA DE MEDIACIÓ. Un grup que compta amb una llarga trajectòria i amb membres molt compromesos amb la mediació i la pedagogia, gràcies als coordinadors/res que heu portat el GRM fins on és ara i moltes gràcies Maria per assumir-ne la coordinació en aquesta nova etapa.”
_________________________________
INAUGURACIÓ WEBINAR “MEDIACIÓ VIRTUAL: ATENCIÓ I GESTIÓ
Bona tarda, gràcies per acompanyar-nos en aquest nou webinar.
Aquest cop organitzat pel Grup de Recerca de Mediació que re emprèn la seva activitat després de la presentació de l'estudi “Desenvolupament de les competències professionals de mediació en els programes de postgrau i màster” que es va presentar al Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya en el marc del DIA DE LA MEDIACIÓ d'aquest any.
Una pausa, la del Grup de Recerca de Mediació, necessària i diria també obligada, a causa de la situació sobrevinguda de la pandèmia, on totes i tots hem hagut d'adaptar-nos-hi amb molta resiliència en tots els àmbits on ens movem: el personal i familiar, el social i, com no, el professional.
Una espera que ha valgut la pena, perquè avui el Grup de Recerca de Mediació tractarà un tema molt pràctic per als mediadors i mediadores: Com abordem una MEDIACIÓ ON-LINE! I ho farà de la ma de dos pedagogs i una pedagoga que tenen un gran bagatge i recorregut en pedagogia i en mediació.
Hem tancat el webinar amb 50 inscrits que, com sabeu està adreçat a pedagogues i pedagogs i psicopedagogs i psicopedagogues, 18 dels quals sou estudiants de pedagogia! el futur de la nostra professió a qui desitjo que aquest webinar us faci descobrir la mediació i vulgueu saber-ne més.
Totes i tots els que us heu inscrit veniu d'arreu de Catalunya: Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, però també comptem amb col·legues de València, Alacant i Biscaia. Sigueu molt benvingudes i benvinguts.
Per acabar, vull agrair a la nostra vicepresidenta M. Victòria Gómez per impulsar i coordinar aquest webinar, i als nostres ponents Maria Cortés, Josep Armengol i Joan Gamero, per la seva generositat i disponibilitat.
Vull deixar constància que si gaudim d'aquesta formació sense cost, oberta a col·legiats i no col·legiats, és perquè tots els que hi participen ho fan des de l’altruisme i per amor a la pedagogia, i com diríeu en el Grup de Recerca, per amor a la Mediació.
Col·legiats i col·legiades, com els 1300 que hi ha actualment al COPEC, que amb la vostra implicació i compromís, feu créixer el Col·legi i, en conseqüència, feu forta la professió pedagògica, teniu tot el meu reconeixement.
Sense més, dono per començat el webinar i passo la paraula a la vicepresidenta del COPEC i responsable dels Grups de Recerca. Endavant Viqui!
Rosa Rodriguez i Gascons Presidenta______________________________
Webinar - MEDIACIÓ VIRTUAL: ATENCIÓ I GESTIÓ, UNA MIRADA PEDAGÒGICA 19/11/2020
ADREÇAT A PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES I ESTUDIANTS DE PEDAGOGIA
RECONEGUDA L'ACREDITACIÓ DE 2 HORES DE FORMACIÓ CONTINUA EN MEDIACIÓ PEL CENTRE DE MEDIACIÓ
El Grup de Recerca de Mediació del COPEC, organitza aquest webinar adreçat a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues (i estudiants de pedagogia) que estiguin interessats en la mediació, on pedagogs/gues mediadors/res del GRM, abordaran:
- La Comunicació virtual en la mediació
- La gestió documentació en la mediació on-line
- Com habilitar-me mediador/mediadora?
PRESENTA: Rosa Rodríguez, presidenta del COPEC
EXPERTS/EXPERTES:
- Maria Cortés, pedagoga i mediadora, coordinador pedagògica Centre Escola a Terrassa
- Joan Gamero, pedagog i mediador, director pedagògic de l'Escola Oreig.
- Josep Armengol, pedagog i mediador, mediador comunitari del Servei de Mediació de l'Aj. de Vic.
CONDUEIX I CLOU: M. Victòria Gomez, vicepresidenta i responsable Grups Recerca del COPEC
ORGANITZA: Grup de Recerca de Mediació del COPEC
Data de publicació: 22/11/2020