Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com OBERTURA I CLOENDA JUNTA GENERAL | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

OBERTURA I CLOENDA JUNTA GENERAL

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > OBERTURA I CLOENDA JUNTA GENERAL

OBERTURA I CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA

Plataforma ZOOM, 22 d'octubre de 2020

Molt bona tarda, siguem benvingudes i benvinguts.

Obrim la JUNTA GENERAL 2020, que teníem prevista pel 14 de març!

Que lluny queda aquella data i que poc sabíem en aquell moment que se'ns capgiraria les nostres vides com ho ha fet i ens abocaria a una crisi humana d'abast mundial, en què entraria en crisi els tres sistemes que garantien el nostre ja tocat estat del benestar: el sistema de salut, el social i l'educatiu, i com no l'econòmic mal de tots els mals.

Tanmateix com a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, som resilients i estem al peu del canó resistint els embats de la situació i aprenent molt, de debò, encara que diguin que oblidarem els aprenentatges, no és cert. Estem aplicant solucions a cada dificultat, a cada entrebanc, a cada limitació... i això quedarà.

I una de les lliçons que ens ha tocat aprendre, sí o sí, és la comunicació virtual, gairebé en som experts i expertes! és en aquest context que ens hem atrevit a fer la JUNTA GENERAL telemàtica, tot un repte en el que la nostra secretaria tècnica, conjuntament amb la junta de govern, ha treballat de valent per organitzar-ho.

Un agraïment a la nostre estimada Virginia Sanuy, que la tenim darrere el logotip del COPEC, tenint cura de tota la logística de la Junta General.

Un agraïment a la nostra secretària de la Junta de Govern, l'Eva Font, responsable del desenvolupament de la Junta General, que ha estat batallant per a què tot estigués a punt i es pugui desenvolupar amb fluïdesa i rigor.  Li haurem de fer molt cas a les seves indicacions per a què es puguin tractar tots els temes en el poc temps que ens hem donat en aquesta Junta General.

Un agraïment a la Junta de Govern, que ha estat elaborant, revisant i validant tot el que avui es presentarà.

I un agraïment a totes i tots que ens acompanyeu en aquesta Junta General tan atípica en la que hem guanyat amb participació. Abans de començar la sessió érem 50 col·legiats i col·legiades inscrits.

Estem al mes d'octubre i el 2019 ens queda lluny, però us puc avançar que va ser un any, com tots els del COPEC, intens amb molt dinamisme i activitat per part de les VOCALIES PROFESSIONALS, les VOCALES TERRITORIALS, els GRUPS DE RECERCA, la XARXA D'EXPERTS, el CONSELL SOCIAL i la COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA.

El 2019 el COPEC va moure MÉS D'UN CENTENAR de col·legiats i col·legiades que van organitzar activitats, van representar el COPEC en esdeveniments, comissions, mitjans de comunicació, van generar coneixement amb articles, publicacions, informes, estudis, van generar estat d'opinió a través de debats propis i/o externs, etc...

Tot plegat amb un objectiu comú: VISIBILITZAR el COPEC i la PEDAGOGIA, representar els interessos dels pedagogs/gues i dels psicopedagogs/gues i vetllar per a què l'exercici professional sigui ètic i respongui a les necessitats de la ciutadania.

Tot amb el suport incondicional dels 1243 col·legiats i col·legiades (+ 11 estudiants) que de forma silenciosa i constant, han contribuït a què el COPEC segueixi endavant i segueixi posant en valor la PEDAGOGIA.

És amb l'orgull de pertànyer a un col·lectiu col·legial compromès al que donarem comptes, del que ha fet aquesta JUNTA DE GOVERN el 2019, junta que tinc el privilegi de presidir.

Endavant doncs, passo la paraula a la nostra secretaria de la Junta, Eva Font, per a què comenci la Junta General.

CLOENDA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA

Avui hem fet un exercici de maduresa institucional!

D'una banda hem afrontat el repte de portar a terme la JUNTA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA en format telemàtic sense experiència prèvia i amb els nostres propis mitjans.

D'altra banda hem, finalment, abordat una qüestió que calia donar-hi resposta per ser respectuosos amb el llenguatge de gènere i per la necessitat de no fer diferències entre els/les professionals de la pedagogia.

Avui el nostre Col·legi, ha adoptat un nou nom que es inclusiu, sent molt més representatiu de la professió i dels/de les professional que representa i acull.

Així mateix, també ha fet un pas més per reconèixer la tasca de molts col·legiats/des que amb el seu esforç, implicació i saviesa han fet del COPEC un Col·legi consolidat i reconegut arreu.

Acabem la Junta General, sabent que tindrem una nova cita aviat per proposar la modificació d'alguns temes dels Estatuts que avui no teníem temps per abordar i que la Junta de Govern ha preferit fer-ho mes endavant.

Fem la cloenda amb la incertesa de la situació de pandèmia, però com deia al principi som un col·lectiu resilient, com a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues som professionals essencials, en qualsevol dels àmbits que exercim, i per tant seguirem TREBALLANT AMB LES PERSONES i TREBALLANT PER LES PERSONES.


Salut i Pedagogia!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta

Data de publicació: 22/10/2020