Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com JOAQUIM FRANCH - DOCUMENTAL ´ENCARA SÓM VIUS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Pedagogs/gues referents

JOAQUIM FRANCH - DOCUMENTAL "ENCARA SÓM VIUS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Generació Coneixement > JOAQUIM FRANCH - DOCUMENTAL "ENCARA SÓM VIUS"

Joaquim Franch (1944-1987) va ser un pedagog, català, que defensava l'educació més enllà de les aules. Va treballar en ajuntaments i fent docència a la universitat.

Tenia un gran sentit cívic i social i gràcies a la seva capacitat d'observació, copsava molt bé les coses i era proactiu i creatiu, de seguida feia propostes pedagògiques per engegar nous projectes.

Apostava per una pedagogia innovadora, progressista i antiautoritària, era un pedagog que treballava en la realitat que hi havia en aquell moment. La seva finalitat era arribar als infants mitjançant l'acció a partir de projectes i activitats significatives. 

Va donar molta importància a l’entorn natural, va treballar en el Parc dels Aiguamolls de l’Empordà. Per a Franch l'entorn era un espai educatiu i el lleure un projecte, amb això va arribar a moure l'interès per l'educació en el lleure.

Les seves obres estan caracteritzades per tenir un llenguatge pedagògic comprensible i didàctic que arribava a infants, famílies, professionals de l'educació. Algunes d'aquestes són:

  • Franch, J. Vers un medi educatiu. Barcelona: Nova Terra, 1973. Quaderns d'Educació 1 
  • Franch, J. El grup-classe. Barcelona: Nova Terra, 1974. Quaderns d'Educació 6
  • Franch, J. El mestre en el grup-classe. Barcelona: Nova Terra, 1974. Quaderns d'Educació 7
  • Franch, J. El Lleure com a projecte. Barcelona: Direcció General de la Joventut, Generalitat de Catalunya, 1985

L'Associació Guerrilla Comunicacional amb la col·laboració de l'Ajuntament de Celrà organitzen la presentació del documental "Encara som vius". Una aproximació a l'obra de Joaquim Franch. Una pel·lícula documental de Juli Suàrez (2019, 55'), que tindrà lloc el proper dissabte 29 de febrer a les 19 hores, al Teatre L'Ateneu de Celrà. 

La projecció del film tancarà el Cicle de Debats a Celrà - L'Educació republicana que volem i es comptarà amb la presència de Roser Batllori, Quim Pèlach, Antoni Tort, Juli Suàrez i més convidats.

Targetó presentació



FONTS D'INFORMACIÓ: 



Data de publicació: 28/2/2020