Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA COMISSIÓ D´ENSENYAMENT CELEBRA EL DIA DEL DOCENT | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Intercol·legial Catalana

LA COMISSIÓ D'ENSENYAMENT CELEBRA EL DIA DEL DOCENT

Amb el tema “De l'afectivitat a l'assetjament. Límits i estratègies de prevenció de conflictes per als docents” el 7 d’octubre s'ha celebrat el Dia del Docent, acte organitzat en el marc de la Comissió d’Ensenyament de l’Associació Intercol·legial de Catalunya  .

Inagura  l’acte el president de la Comissió d’Ensenyament i degà del CDL, Àlex Rocas, que dona pas a una taula de cinc expertes moderades per Carme Panchón, professora de la Facultat d'Educació de la UB i membre de la Comissió de Deontologia del COPEC.

Inicia el debat Mamen Artero, arquitecta de Globus Vermell i responsable del programa educatiu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, que parla de la importància dels espais físics al centre educatiu, que permetin una relació transparent entre tota la comunitat educativa. Per la seva part, Judith Miró, directora de l’INS Sant Quirze del Vallès, afirma que un assetjador i un docent no poden ser la mateixa persona i parla de la importància de la selecció prèvia dels docents. A continuació, Pilar Polo, psicòloga del centre Vicki Bernadet d’atenció a l’abús sexual infantil, és molt clara respecte a casos concrets d’assetjament sexual i d’altres tipus i sobre la importància que es doni a aquesta problemàtica molta més visibilitat i difusió de la que té. Anna Vall, mediadora i professora associada de la Universitat de Barcelona,comenta la importància de la mediació i de construir cercles on els diferents actors de la comunitat educativa se sentin còmodes i tinguin confiança per poder expressar-se.  Finalment Maite Aymerich, directora general de Currículum i Personalització del Departament d’Educació, aborda les iniciatives i polítiques que s’estan implantant des del Departament per poder identificar, prevenir i/o resoldre els casos que es presentin.  Tanca el debat un ric i ampli debat amb el públic.

_____________________________________________________________


ACTE DE CELEBRACIÓ DEL DIA DEL DOCENT
COMISSIÓ D'ENSENYAMENT DE LA INTERCOL·LEGIAL

La Comissió d'Ensenyament de l'Associació Intercol·legial de Catalunya, organitza l'acte conjunt per commemorar el Dia del Docent, que tindrà lloc dilluns 7 d'octubre, a les 18.30 h, a la seu del CDL

El tema d'enguany serà "De l'afectivitat a l'assetjament. Límits i estratègies de prevenció de conflictes per als docents", sens dubte, és un tema polièdric i, per tant, és important que hi participin diversos agents de la comunitat educativa i especialistes en el tema. Una temàtica complexa i, malauradament, de molta actualitat, pel que és oportuna en els temps actuals.

Participaran com a ponents:

- Maite Aymerich, direcció general de Currículum i personalització, del Departament d'Educació

- Pilar Polo, psicòloga del centre de Vicki Bernadet

- Judith Miró, directora de l'INS Sant Quirze

- Anna Vall, mediadora i professora associada de la UB

- Mamen Artero, de Globus Vermell i responsable del programa educatiu del COAC

Moderarà la taula rodona Carme Panchón, professora titular de Pedagogia de la UB i membre de la Junta del CDL.


És un acte obert, prèvia inscripció a: FORMULARI INSCRIPCIÓ

Us hi esperem


Data de publicació: 7/10/2019