Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RAC 1- Joan Gamero, Vocal de Pedagogia i Escola - “Un clatellot a temps”... és necessari per educar?´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

RAC 1- Joan Gamero, Vocal de Pedagogia i Escola - “Un clatellot a temps”... és necessari per educar?

EL PAÍS - Joan Gamero - "Un clatellot a temps”... és necessari per educar?" 04/04/19

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > RAC 1- Joan Gamero, Vocal de Pedagogia i Escola - “Un clatellot a temps”... és necessari per educar?"


Joan Gamero Gómez

Vocal de Pedagogia i Escola
Col·legi de Pedagogs de Catalunya






EL PAÍS - Joan Gamero - "Un clatellot a temps”... és necessari per educar?"

“Si estem potenciant una societat en base a la convivència no violenta, hem d’educar no en base al càstig, sinó en base a la responsabilitat. Què transmets, quan claves una bufetada? Si transmets “fins que no em castiguen jo no reacciono”, això és un valor de societat, i no pot ser. Jo he de fer les coses perquè sóc responsable.”, ens diu Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola del Col·legi de Pedagogs de Catalunya , mestre i director pedagògic de l’Escola Oreig. Sota el punt de vista del Col·legi de Pedagogs, “si considerem que un dels valors que hem de transmetre és la responsabilitat i la no violència, no té cap sentit fer un clatellot o una bufetada”.

Mares i pares recorren a aquests tocs d’atenció físics, normalment, quan estan desbordats. “Ho consideren la solució més ràpida perquè el nen o la nena torni al camí, però a llarg termini és negatiu: si s’acostuma al clatellot, l’infant quan sigui adult potser el torna a reproduir”, planteja Gamero.

A més, tenim neurones mirall, amb les quals copiem emocions fàcilment. “El que avui és un clatellot del pare al fill, demà és una resposta abrupta del fill als pares o un clatellot o bufetada a un altre xaval de la seva edat”. Hi està d’acord Joan Gamero, qui assegura que “som el mirall dels nostres fills, ells ens imiten: si no vull que el meu fill cridi, jo no li cridaré. Si vull que el meu fill li agradi la lectura, faré que em vegi sempre amb llibres. Quin exemple donem quan fem un clatellot?”.

Data de publicació: 4/4/2019