INICI > Recerca i Comissions >
GT Gent Gran - La Força de les Paraules
El proppassat divendres 18 de gener, de 17 a 19 hores, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), en la seva seu de Barcelona, va tenir el plaer d’obrir les seves portes al barri, participant en la Festa Major de Sant Antoni.
Pedagogs, membres del Grup de Treball Gent Gran del COPEC, van realitzar el taller intergeneracional i cultural; LA FORÇA DE LES PARAULES. CAMINS DE COMUNICACIÓ. Aquesta activitat, s’adreçava a tothom; nens, joves, pares, avis, veïns... que volguessin jugar amb les paraules, conèixer i transmetre històries de la història del seu barri.
Les activitats pedagògiques que es van dur a terme pretenien mostrar que les paraules són camins de comunicació que ens ajuden a transmetre allò que volem, que desitgem i que estem disposats a compartir. És per aquest motiu, que el taller va prendre una metodologia prà ctica, participativa i reflexiva on persones de diferents edats podien compartir un espai de creativitat comunitari, on el centre d’interès era el barri de Sant Antoni.
Des del punt de vista pedagògic, aquest centre d’interès va ser una bona decisió, ja que, va permetre a tots els participants parlar, i comunicar totes aquelles coses que els hi agrada del seu barri.
A més a més, el taller sociocultural també va ser cooperatiu, perquè entre tots vam poder construir un camà de paraules que ens van portar a conèixer, reconèixer històries de la història quotidiana del barri. Vam expressar que les botigues són el cor de Sant Antoni, hi ha espais culturals que ens enriqueixen, per exemple, el Grup de Teatre el Triangle. Tampoc hem d’oblidar que hi ha molts escriptors que viuen i gaudeixen del barri. Les seves obres són miralls de la vida del barri.
Altres aspectes que considerem importants són els projectes Municipals que s’han fet i es faran. Ens ajuden a gaudir de serveis que potencien el nostre benestar ciutadà . No hem d’oblidar que el mercat de Sant Antoni és un magnÃfic espai de comunicació pels veïns i per tots aquells ciutadans que el volen visitar.
Per concloure, us remarquem que les històries que vam compartir són històries carregades d’emocions, perquè al parlar del nostre barri mostrem el nostre sentiment de pertinença, no tan sols a un lloc, sinó a un grup, a una cultura, cultures i en definitiva a una forma de vida quotidiana.
Us deixem aquesta petita petjada on veieu que les paraules ens transmeten molts missatges.
Data de publicació: 25/1/2013