INICI >

anterior

COPEC i Cooperació Solidària: Pedagogs/gues Sense Fronteres!

El 27 de maig del 2011, es reuneixen per primera vegada un grup de col·legiats i col·legiades amb la finalitat de crear un grup de treball que té com a objectius col·laborar i cooperar de forma solidària en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament a nivell nacional i internacional, des de la vessant pedagògica i educativa.

 

Abans d’iniciar la reunió el president del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), Josep Mª Elias, va donar la benvinguda als membres del grup. El nou grup de treball estarà coordinat per la Milagros Valera, vocal d’Educació i Diversitat de la Junta de Govern del COPEC.

 

Cal destacar, que en el grup hi ha pedagogs i pedagogues amb formació específica en temes de cooperació al desenvolupament i han treballat professionalment en aquest àmbit,  d’altres que col·laboren o han col·laborat com a voluntaris en ONGs diverses. De ben segur, que l’experiència de tots i totes enriquirà aquest nou grup de treball.

 

Durant aquesta primera  reunió van sorgir idees i propostes que es recullen a continuació:

  • Establir les bases teòriques de l’educació pel desenvolupament que ajudi a definir l’activitat i funcions del grup de treball (qui som, què volem, etc)
  • Oferir assessorament en l’elaboració de projectes educatius i materials didàctics en l’àmbit de l’educació pel desenvolupament, dirigit a mestres (escoles i instituts) i ONGs locals.
  • En l’àmbit de l’educació reglada, es comenta que l’oportunitat dels crèdits de síntesi a secundària i BAT seria molt interessant.
  • Oferir formació específica (capacitació), en l’àmbit educatiu de la cooperació al desenvolupament, adreçat a mestres o voluntaris pedagogs/gues vinculats a projectes educatius al tercer món. En coordinació i amb el suport de l’Aula de Pedagogia del COPEC.
  • Canalitzar ofertes de treball o voluntariat per als pedagogs i pedagogues que puguin ser requerits per ONGs. Vehiculant-les mitjançant la Borsa de Treball On-line del COPEC.
  • Canalitzar demandes de col·laboració d’ONGs locals per a l’elaboració de projectes i cercar si s’escau finançament del seu desenvolupament.
  • Contactar amb ONGs petites amb l’objectiu de comprovar les seves necessitats i les possibilitats de donar-hi suport en alguns dels seus projectes ja sigui amb voluntariat com fent difusió, etc.  

Data de publicació: 31/5/2011