Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC Tarragona i Mediació a la nova Seu | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

COPEC Tarragona i Mediació a la nova Seu

M. Concepció Torres, representant del COPEC a Tarragona, inaugura el canvi de seu, acollint la xerrada El present de la mediació a Catalunya – apunts per debatre el seu futur, de la ma de Josep A. Armengol, membre de la Junta de Govern i Coordinador del Grup de Treball de Mediació del COPEC.

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > COPEC Tarragona i Mediació a la nova Seu

 

 

Durant les dues hores que va durar la xerrada es va establir un diàleg molt fluid entre conferenciant i assistents,  assolint l’objectiu de crear un espai de participació i col·loqui entre tots.

 

 

 

La mediació actualment suscita neguits i desconeixença per part de molts professionals, les causes cal cercar-les en que l'àmbit de la mediació és relativament nou i això implica que les bases encara no estiguin del tot clares, començant per la pròpia definició del concepte “mediació”.

 

La voluntat del COPEC alhora de programar aquesta xerrada ha estat la de trencar barreres, crear vincles amb d’altres professionals interessats en el món de la mediació i crear un espai de diàleg per poder establir criteris més clars.

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > COPEC Tarragona i Mediació a la nova Seu

 

 

En el transcurs de la xerrada es remarcà la importància de treballar la mediació des del camp de la pedagogia, proposant el replantejament del model de la mediació que s’aporta des del Centre de Mediació en l’àmbit del dret privat de Catalunya, ja que la realitat de la mediació al 2010 no té res a veure en la situació al 2001.

 

 

 

 

Segons comentà en Josep Armengol: (...) la mediació al país s’ha de fer des de la proximitat a les persones, des de l’àmbit local. La mediació ha de quallar en cada ciutat i comarca, actuant en xarxa en el territori, tant les persones mediadores professionals com els serveis i iniciatives de mediació dels diferents àmbits. Per tant, lluny de centralismes, s’ha de cercar un model de proximitat, de sinèrgies i treball en xarxa en el territori. Hi ha poca cultura de la mediació i cal unir forces per potenciar-ne el seu ús.

 

La xerrada finalitza amb la bona voluntat dels assistents en convocar una altra xerrada i crear xarxes virtuals que potenciï la transdiciplinarietat i la coordinació entre els agents locals que intervenen en el procés de mediació a Tarragona.

 

PROGRAMA XERRADA >>>