Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El Colegio de Pedagogos de México visita el COPEC<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

El Colegio de Pedagogos de México visita el COPEC

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > El Colegio de Pedagogos de México visita el COPEC<br>

 El Col·legi de Pedagogs de Catalunya rep la visita de Roberto Pérez Benítez, expresident del Colegio de Pedagogos de México, A. C., convidat pel president Josep M. Elias, aprofitant l’estada postdoctoral que duu a terme a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, on investiga sobre la pedagogia aplicada en contextos jurídics.

 

 

El Dr. Pérez Benítez ha assistit a la sessió mensual de la Junta de Govern i compartit amb ella temes que, malgrat les diferències geogràfiques i culturals, són similars a ambdues formacions professionals. Roberto Pérez Benítez va fer interessants aportacions, des de la seva experiència al llarg de la seva vinculació amb el Colegio de Pedagogos de México.

 

 

És el segon cop que Roberto Pérez Benítez visita el COPEC, el 2009 va ser el conferenciant principal en les V Jornades del COPEC, llavors com a president del Colegio de Pedagogos de México, A. C., en la que advocà per la necessitat de recórrer a la perspectiva epistemològica i recuperar el discurs pedagògic i la seva identitat professional. En aquella ocasió destacà que la falta de definició propicia que altres disciplines envaeixen els camps d'estudi i intervenció  de la pedagogia. Va fer èmfasi en què les competències són un corrent de pensament, com ho va ser el conductisme, el cognitivisme o, més proper, el constructivisme; corrents que la pedagogia ha d'incorporar, enriquint-les de continguts i metodologia: Creo que como pedagogos nuestra respuesta no es decir no a todo porque seríamos el pedagogo de la negación. (...) Sí me gusta pero hasta dónde y, como pedagogo, que voy a hacer con ellas como las voy a manejar. O sea voy a revestir las competencias de pedagogia (...). 

  

Data de publicació: 19/10/2013