Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com AvP - SEMINARI D’ORIENTACIÓ PROFESSIONALS: PARLEM DE L’ESCOLA CONCERTADA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Serveis col·legials > Orientació professional

AvP - SEMINARI D’ORIENTACIÓ PROFESSIONALS: PARLEM DE L’ESCOLA CONCERTADA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > AvP - SEMINARI D’ORIENTACIÓ PROFESSIONALS: PARLEM DE L’ESCOLA CONCERTADA

Avui 14 de març s’ha dut a terme el segon seminari virtual d’orientació dins el marc de les activitats del COPEC. El Seminari Orientació professional per a pedag@gs i psicopedag@gs, acte obert a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues del COPEC, ha estat destinat a marcar el nostre l’objectiu professional en les diferents fases del procés de recerca de feina posant el  focus al desenvolupament professional de la pedagogia, fent especial atenció al pedagog/a i psicopedagog/a en l’escola concertada. 

S’ha comptat amb Rosa Rodriguez, presidenta del COPEC i pedagoga experta en orientació professional, abordant qüestions relatives a la funció del/la  pedagogs/gues i psicopedagogs/gues: On podem trobar la seva figura i quins passos ha de procurar per assolir l’èxit en la seva recerca de feina. Tenir en compte el nostre objectiu professional i planificant-ho en objectius més petits, utilitzant amb la metodologia “Smart”. Per la Rosa “reflexionar, situar-nos on som, saber cap on volem anar i planificar les nostres accions” són passos importants per emprendre la recerca de feina.  

Al seu torn, Silvia Vilasaló vocal de COPEC Lleida i Pedagoga experta en orientació laboral, ens ha endinsat la recerca activa. Desglossant cada part del procés de recerca de feina com poden ser, l’anàlisi de l’oferta, el nostre CV, com realitzar un bon seguiment, bones pràctiques en proves i entrevistes… consells que ens poden ajudar en aquesta tasca que es dona al llarg de la vida i en la que en paraules de Silvia: “És important potenciar les nostres habilitats transversals per posar en valor les nostres compatències” 

Com a convidat expert s’ha comptat amb Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola i director de l’escola l’Oreig de Pallejà, amb qui hem conegut al pedagog/a i psicopedagog/a dins l’escola concertada, la seva estructura i funcionament i les funcions que hi podem realitzar com a pedagogs i pedagogues, així com les vies d’accés per poder-hi treballar subratllant quins són els requeriments més importants. “L’Equip psicopedagògic és poderós recurs dels/de les docents en un Centre Educatiu.” acaba la seva intervenció destacant que “Els pedag@gs i psicopedag@gs som una professió de servei i ajuda a les persones. Som el recolzament de mestres, professors i alumnes."

La sessió presentada i conduïda per Silvia Vilasaló, ha posat de relleru que "La màgia consisteix en posar en valor tot allò que anem fent en el mercat de treball i transformar-lo en en el nostre bagatge professional".  El seminari ha conclòs amb la presidenta que ha recordat que “En la feina de buscar feina, hem d’optimitzar el nostre esforç” i que “Necessitem afiançar la nostra professió i adaptar-nos a uns requisits canviants en un mercat laboral en constant moviment”. 

_______________________________________________________________

 Aula Virtual de Pedagogia

Seminari Orientació professional per a pedag@gs i psicopedag@gs

PLATAFORMA ZOOM 23/03/2022 de 18:00 a 20:00h

 

L’Orientació professional és una eina que permetrà a el/la PEDAGOG/A i PSICOPEDAGOG/A a endinsar-se amb més facilitat al mercat de treball, optimitzant esforços i complint objectius. Cal que tenir en compte que aquest procés canvia amb el temps per la naturalesa del mercat i cal actualitzar el nostre perfil i situar-nos en el nostre context abans de començar un procés de recerca de feina. 

Seminari adreçat exclusivament a COL·LEGIATS/DES I ESTUDIANTS AFILIATS/DES, per abordar les sortides professionals i la recerca de feina i tot allò que sigui del vostre interès. 

CONTINGUTS

SITUEM AL PEDAGOG/A I AL PSICOPEDAGOG/A

 • Qui és, què fa i on ho fa el/la pedagog/a 
 • Reflexionem abans d’iniciar el procés, on ens veiem en un futur?
 • Marquem el nostre objectiu professional

EL PROCÉS DE RECERCA DE FEINA

 • L’Oferta o convocatòria
 • Currículum
 • Seguiment
 • Les proves de selecció

EL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A EN UN CENTRE EDUCATIU CONCERTAT

 • Funcions i tasques a l’àmbit educatiu
 • Funcions i tasques: Educació infantil i primària
 • Funcions i tasques: Educació secundària
 • L’Escola concertada, accés i requisits

ESPAI DE DUBTES I CONSULTES 

PRESENTA I CONDUEIX: SILVIA VILASALÓ, vocal de COPEC Lleida i Pedagoga experta en orientació laboral

EXPERTS/ES

 • ROSA RODRÍGUEZ, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya i Pedagoga experta en orientació laboral
 • SILVIA VILASALÓ, vocal de COPEC Lleida i Pedagoga experta en orientació laboral
 • JOAN GAMERO, vocal de pedagogia i escola i director de l’escola l’Oreig

CLOENDA: ROSA RODRÍGUEZ, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

Lloc: Plataforma ZOOM, Aula Virtual de Pedagogia

Data/es14/03/2022 - 18 a 20h.Activitat: COPEC

Data de publicació: 14/3/2022