Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI EDUCACIÓ - I. BAU, MEMBRE XARXA EXPERTS: ´MALABARISTES DE L’EDUCACIÓ! LA 7a ONADA´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI EDUCACIÓ - I. BAU, MEMBRE XARXA EXPERTS: "MALABARISTES DE L’EDUCACIÓ! LA 7a ONADA"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > DIARI EDUCACIÓ - I. BAU, MEMBRE XARXA EXPERTS: "MALABARISTES DE L’EDUCACIÓ! LA 7a ONADA"

DIARI DE L’EDUCACIÓ - 17/02/2022


Ignasi Bau, psicopedagog i membre de la xarxa d’experts del COPEC.
 
La 6a onada baixa i ja podem anar pensant en una 4a dosi i en la 7a onada… Cal parlar-ne, perquè per a reeixir-ne cal planificació, prevenció, obtenir eines, donar pautes i estratègies als equips docents, famílies i a la societat, per pal·liar aquest impacte emocional que ens està minant, per dins i per fora. Cal que parlem i posem en valor l’expertesa de tots els implicats.

Cal que des de la Pedagogia i des dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, conjuntament amb els equips docents de les escoles, les AFA, les regidories d’educació dels Ajuntaments, les associacions d’escoles (independentment de la titularitat: pública, concertada o privada!), el Departament d’Educació, etc., dissenyem plans d’actuació imminents perquè aquesta setena onada no ens ofegui, sinó que sigui la primera de la qual en sortim guanyadors, remant tots cap a la mateixa direcció: desestimar models educatius obsolets, partir de models pràctics i que facin que l’aprenentatge sigui vivencial, que desperti la curiositat, que fomenti l’esperit indagador, que la pròpia experiència ens porti a veure i evidenciï la importància de totes i cada una de les àrees de coneixement, que el treball per projectes sigui una realitat i que, sobretot, tinguem cura de l’individu, de la persona, del seu estat anímic i emocional perquè ens enorgullim d’estar fent una bona feina, la de guies i acompanyants.

Deixem l’egoisme a banda i aprofitem l’avinentesa de l’oportunitat que ens brinda aquesta situació adversa però que ha remogut tots els ciments socials, econòmics, sanitaris i educatius! És la nostra responsabilitat cultivar el futur dels nostres alumnes, dels nostres fills i filles, dels nostres joves i adolescents, perquè per gaudir d’un bon fruit futur, hem de començar a llaurar ARA!

Data de publicació: 17/2/2022