Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com SOCIAL.CAT - M. LAMOTE, MEMBRE XARXA EXPERTES: ´CUIDEM ELS I LES NOSTRES JOVES´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

SOCIAL.CAT - M. LAMOTE, MEMBRE XARXA EXPERTES: "CUIDEM ELS I LES NOSTRES JOVES"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > SOCIAL.CAT - M. LAMOTE, MEMBRE XARXA EXPERTES: "CUIDEM ELS I LES NOSTRES JOVES"

SOCIAL. CAT 14/02/2022 


Marta Lamote de Grignon, pedagoga i membre de la xarxa d’expertes del COPEC.

“No ho sé”Aquesta és la resposta de molts dels i de les joves que s’apropen, són derivats o arriben als diferents serveis d’orientació que per molts punts del territori i dels municipis, sigui mitjançant ens públics o socials, ofereixen servei per tal de donar suport a aquest col·lectiu. Són joves que han sortit del sistema educatiu, amb fracàs escolar o simplement desmotivats davant les opcions un cop assolida l’escolarització obligatòria.

La joventut certament és un dels col·lectius que més (injustament al parer de molts), reben etiquetes de la societat. Tots hem sentit referències com “ninis, perduts, ganduls, despreocupats, violents...”. Els mitjans de comunicació no sempre donen la millor versió d’aquest sector de la societat, remarcant notícies on el sentit d’aquest etiquetatge pren força en la mentalitat de la ciutadania.

Des de la pedagogia, també s’ha de fer front a les demandes d’aquest col·lectiu que, dins d’un sistema educatiu que continua necessitant millores, a poc a poc va aconseguint generar ponts de cooperació entre món laboral i educatiu. La quantitat d’empreses que donen suport als programes de formació per al jovent, sigui oferint formació o pràctiques laborals, és un dels factors importants perquè aquest jovent pugui valorar el seu interès per una activitat o per una altra. La pedagogia, i per extensió els pedagogs i les pedagogues, ha traspassat els murs de l’escola i es treballa perquè cada cop més l’educació i l’empresa coordinin les seves actuacions formatives i laborals de cara a tota la societat, i molt especialment als joves.

Data de publicació: 14/2/2022