Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COELL I COPEC LLEIDA FINALITZEN AMB ÈXIT LES JORNADES DE DIÀLEG SOCIAL | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Lleida

COELL I COPEC LLEIDA FINALITZEN AMB ÈXIT LES JORNADES DE DIÀLEG SOCIAL

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > > COELL I COPEC LLEIDA FINALITZEN AMB ÈXIT LES JORNADES DE DIÀLEG SOCIAL

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya de la demarcació de Lleida, han organitzat les Jornades de Diàleg Social amb l’objectiu de reflexionar i alhora poder facilitar eines a les persones assistents per a la millora en el desenvolupament de les seves funcions.

Aquesta Jornada ha anat dirigida als empresaris, els negociadors de Convenis Col·lectius i de Plans d’Igualtat, els responsables de Relacions Laborals i totes aquelles persones interessades en la matèria.

Silvia Vilasaló, vocal de Lleida del COPEC. Pedagoga, Tècnica de formació i empresa amb formació especialitzada i certificada en Mindfulness i relacions d’ajuda. 

El 23 de maig, Sílvia Vilasaló, tècnica de formació i empresa i certificada en Mindfulness i relacions d’ajuda, va portar a terme el taller "Mindfulness i reducció de l’estrès", on va donar a conèixer estratègies i pràctiques per detectar i gestionar els cicles de l’estrès. Va destacar la pràctica de Mindfulness, comentant que evidència les millores en la comunicació i la relació amb els altres, aportant a la nostra vida un increment de salut física, mental i emocional. 

L’experta va presentar de manera introductòria què és el mindfulness, mencionat que "la respiració és la manera d’influir de forma conscient al nostre inconscient corporal i emocional i prendre el control del nostre cervell", acabant la sessió amb una pràctica on els i les assistents van poder comprovar els seus beneficis. 

ES DESTACA LES FRASES:

 • "El mindfulness és l’atenció plena en el present, l’aquí i l’ara".
 • "Jan Kabat-Zim defineix la capacitat de prestar atenció d’una manera especial; intencionadament en el moment present i sense jutjar".
 • "Gràcies al mindfulness es poden prevenir malalties com la pèrdua de memòria, l’insomni, la hipertensió..."
 • "Amb la pràctica de mindfulness millorem en les relacions interpersonals, la qualitat de vida, la gestió de les emocions..."
 • "El mindfulness ens permet ser conscients de les nostres emocions i tenir eines per a gestionar-les, evitant reaccions i millorant les nostres respostes".
 • "Funcionem a mode de "pilot automàtic". Actuem sense pensar, ja que la nostra ment està en activitat constant".
 • "Davant d’una emoció intensa es bloqueja la part racional del nostre cervell  les nostres respostes son reactives".

Alicia Linares, vocal de Pedagogia Laboral i d’Empresa del COPEC. 
Pedagoga i Sòcia i cofundadora de Monday Happy Monday, consultoria on ajuden a les organitzacions a dissenyar i fer realitat projectes d’innovació i transformació. 

El 21 d’abril, Alicia Linares, pedagoga i experta en organitzacions, va portar a terme el taller "Promoció de la igualtat de gènere en les organitzacions",  abordant la importància que en el lideratge hi hagi compromís de forma efectiva per posar al centre les persones i que en aquesta transformació està la igualtat d’oportunitats per a tothom, en especial han de treballar per l’equitat de gènere en el si de les seves organitzacions.

Va insistir en la importància de la formació en matèria d’igualtat perquè cal una mirada més humana a les organitzacions. Tots els éssers tenim una capacitat transformadora i som responsables del llegat que deixem a la nostra societat: "La lluita per la igualtat de gènere en l’àmbit laboral, no és cosa només de dones, les organitzacions s’hi han d’implicar "

En aquest sentit ha posat sobre la taula dades que corroboren que no s’estan fent be les coses, segons l’Observatori Dona Empresa i Economia la pèrdua del talent femení en les organitzacions és alarmant:  el 2021 del 53% de dones amb estudis universitaris de les organitzacions, van anar perdent representació en els llocs de responsabilitat i decisió, arribant a un 22% les dones que estan en càrrecs directius. I només el 12% de les empreses catalanes subjectes a la llei d’Igualtat tenen un 40% de dones en els seus consells d’administració. Aquest percentatge no ha variat els darrers 7 anys.

ES DESTACA LES FRASES:

 • "Estem construint discurs al voltant de l’equitat en l’abordatge de la gestió de persones en les organitzacions"
 • "La igualtat de gènere i l’eradicació de la violència, no és només cosa de les dones! És cosa de tothom en especial dels responsables de les organitzacions"
 • "Les organitzacions es prenen l’equitat de gènere com un repte a assolir?"
 • "Quan parlem d’igualtat parlem de donar les mateixes oportunitats a tothom, quan parlem d’equitat parlem de donar a cadascú el que necessita per optar a les mateixes oportunitats"
 • "Hi ha organitzacions que no només cuiden dels seus treballadors/res, sinó que també volem impactat en els seus clients, en el seu entorn"
 • "Fer més humanes les nostres organitzacions, les nostres ciutats, posant l’actiu més important -les persones- al centre, tenint en compte les dones com a part important de les organitzacions."


Joan Gamero, vocal de Pedagogia i escola del COPEC. 
Pedagog amb formació especialitzada en PNL, mediació i comunicació, inscrit en el registre de mediadors del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. 

El 21 de març, en Joan Gamero, pedagog i mediador, va fer la ponència "Mediació i resolució de conflictes", on va abordar la importància de la interpretació de les emocions en la gestió del conflicte, ja que com comentava en Joan Gamero, "els sentiments són la interpretació de les nostres emocions".

Va insistir en la importància d’observar, preguntar i escoltar a l’altra part, amb la finalitat d’entendre i aconseguir posar-se en la seva situació a través de l’empatia, perquè com bé mencionava el pedagog expert en mediació, "no tot té justificació, però si té explicació".

En Joan Gamero va aconsellar les mediacions tant en l’àmbit familiar, escolar i empresarial, destacant que es tracta d’una pràctica que "permet millorar la comunicació entre les parts, garantint l’escolta activa i podent expressar tot el que preocupa". Finalment, va concloure, dient que "no existeixen persones bones ni dolentes, sinó que existeixen persones amb realitats diferents".

ES DESTACA LES FRASES:

 • "És molt important observar, preguntar i el valor de l’escolta activa. Si es donessin aquests tres aspectes, es podrien evitar moltes mediacions".
 • "Quan una cosa no funciona, no podem fer el mateix i esperar una resposta diferent. Hem d’apostar pel canvi".
 • "L’efecte pigmalió crea expectives positives envers els altres i genera empoderament".
 • "La mediació crea un ambient participatiu amb les parts implicades, on s’hi assisteix de forma voluntària amb l’objectiu de millorar la situació de conflicte".
 • "En la mediació es garanteix l’escolta activa i el respecte, podent expressar tot el que preocupa a les parts implicades".
 • "No hi ha persones bones ni dolentes; existeixen persones amb realitats diferents".
 • "Tothom te emocions, el que hi ha són diferents formes d’expressar-les i gestionar-les".
 • "Sempre sembla impossible fins que es fa (Nelson Mandela)".

Data de publicació: 23/5/2022