Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com J.GAIRÍN, D.CASTRO ´EL CONTEXT ORGANIZATIU COM ESPAI D’INTERVENCIÓ´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Observatori professió > Fons Documental

J.GAIRÍN, D.CASTRO "EL CONTEXT ORGANIZATIU COM ESPAI D’INTERVENCIÓ"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > J.GAIRÍN, D.CASTRO "EL CONTEXT ORGANIZATIU COM ESPAI D’INTERVENCIÓ"

EL CONTEXTO ORGANIZATIVO COMO ESPACIO DE INTERVENCIÓN

Joaquín Gairín (Col. 315), Pedagog. Catedràtic de didàctica i organització educativa de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Diego Castro. Professor agregat de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La present obra apareix en un moment molt complex que ens ha deixat diversos aprenentatges, entre ells, la importància d’identificar, conèixer, intervenir i millorar els components i les dinàmiques organitzatives.

Les organitzacions educatives no són només mers continents on es desenvolupen pràctiques formatives; sinó que són promotores, facilitadores, potenciadores i estimuladores del propi quefer pedagògic. Si en els últims temps s’havia associat l’estudi organitzacional a aspectes administratius i de tall burocràtic, la nova realitat ha convertit a la disciplina en una autèntica eina per a potenciar i facilitar l’acció socioeducativa.

El context organitzatiu és part de la solució. El treball es divideix en 12 capítols agrupats en 4 blocs de contingut: les organitzacions en el seu context, els components organitzatius, la dinàmica organitzativa i, finalment, alguns aspectes diferencials com les organitzacions socioeducatives i les institucions universitàries.

Data de publicació: 19/7/2021