Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI ARA, L.PINILLA MEMBRE XARXA EXPERTES: ´COCOMELON ATRAPA ELS INFANTS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI ARA, L.PINILLA MEMBRE XARXA EXPERTES: "COCOMELON ATRAPA ELS INFANTS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > DIARI ARA, L.PINILLA MEMBRE XARXA EXPERTES: "COCOMELON ATRAPA ELS INFANTS"

DIARI ARA 16/11/2020 - Laia Pinilla Monclús, membre de la Xarxa d'Expertes del COPEC

'Cocomelon', el fenomen de Netflix que atrapa els infants


periodista Nuria Juanico

Des d'aprendre a cordar-se les sabates fins a anar a l'escola o viatjar en autobús, els episodis acompanyen els personatges en accions rutinàries i repetitives que atrapen els espectadors més petits. "Toca situacions quotidianes amb cançons que s'enganxen en format karaoke. Això crida l'atenció dels infants", explica la pedagoga Laia Pinilla, que és membre de la Xarxa d'Experts del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

Però als infants, sobretot als més petits, "el component de la repetició els dona seguretat, perquè saben què passarà després, ho poden preveure", assenyala Pinilla. Tot i això, la pedagoga recomana que de 0 a 3 anys s'evitin les pantalles i especifica que, si l'infant mira la televisió, l'ideal és que "l'exposició no sigui gaire llarga i que ho faci acompanyat".

Per la seva banda, la pedagoga subratlla que és fonamental per als infants que no vegin sols la televisió, sinó que els pares participin en l'experiència. "L'acompanyament dona peu a la conversa i a tractar temes diversos –afirma Pinilla–. Totes les històries tenen conflictes i generen emocions. És important acompanyar l'infant en el procés".

Data de publicació: 17/11/2020