Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com SOCIAL.CAT - B. ADAME, MEMBRE XARXA EXPERTES: ´FINAL DE CURS EN LA FORMACIÓ PROFESSIONAL´´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

SOCIAL.CAT - B. ADAME, MEMBRE XARXA EXPERTES: "FINAL DE CURS EN LA FORMACIÓ PROFESSIONAL""

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > SOCIAL.CAT - B. ADAME, MEMBRE XARXA EXPERTES: "FINAL DE CURS EN LA FORMACIÓ PROFESSIONAL""

SOCIAL.CAT - Bea Adame Barrera, Membre de la Xarxa d'Expertes del COPEC

"Final de curs en l'educació postobligatòria"


Perquè no podem oblidar que durant el confinament, a més de formar al nostre alumnat, hem dedicat una part important del temps a acompanyar emocionalment a alumnat, companys i famílies. Per sort, soc Pedagoga de formació i això m’ho ha posat més fàcil a l’hora de fer aquest suport.

Molt abans que es parlés sobre la realitat de suports informàtics a les llars, els docents ja ho havíem fet i havíem vist que hi havia un gruix d’alumnat sense cap dispositiu, un altre gruix que només disposava d’un telèfon mòbil, un altre gruix que tenien un ordinador però l’havia de compartir amb germans i adults que teletreballaven.

Una de les paradoxes que es va donar va ser que, d’una banda, hi havia alumnes del cicles formatius de tècnic d’atenció a persones en situació de dependència (TAPSD) que van haver de deixar de fer les pràctiques per l’estat d’alarma, i per l’altra, van ser reclamats per anar a treballar a residències geriàtriques. Això vol dir, alumnat treballant en condicions precàries i de risc, per tant, alumnat que també necessitava un suport emocional extra, paral·lelament a la seva situació a casa.

Però som resilients i, fent-nos costat entre els centres, amb compromís i amb gran esforç vam tancar el curs. Esperem que aquest curs que tot just hem iniciat, el professorat de cicles formatius, tinguem més suport i més acompanyament en la nostra tasca.

Data de publicació: 16/9/2020