Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ARA CRIATURES - A.LINARES, VOCAL PEDAGOGIA I EMPRESA: ´COM PACTEM L´HORA DE TORNADA?´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

ARA CRIATURES - A.LINARES, VOCAL PEDAGOGIA I EMPRESA: "COM PACTEM L'HORA DE TORNADA?"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > ARA CRIATURES - A.LINARES, VOCAL PEDAGOGIA I EMPRESA: "COM PACTEM L´HORA DE TORNADA?"


ARA CRIATURES 15-08-2020 - Alicia Linares Roger, vocal de Pedagogia i Empresa“Com que una negociació és un diàleg, cal que l’adolescent tingui l’espai per poder exposar el seu plantejament, és a dir, on va, amb qui va, com pensa anar-hi i tornar-ne i quina és la seva proposta d’hora de tornada”. Al seu torn, “l’adult hi haurà de donar el seu parer, recordar les normes familiars”.

“Aquestes normes s’han d’anar construint a mesura que es van produint les primeres sortides dels fills. Pactar zones on es pot moure el fill sense necessitat de comentar-ho explícitament; horaris límit habituals ja pactats en els quals l’adolescent sàpiga que es pot moure; maneres de tornar a casa; trucades o missatges pactats per saber que tot va bé; conèixer sempre la companyia i tenir el telèfon de les persones amb qui seran”.

“(...) tenir espais de diàleg i el canal de comunicació obert amb els fills des de que són petits és essencial, quan arribin les primeres sortides sols les famílies estaran entrenades sobre com tenir el diàleg necessari. (...) els pares patiran per si estaran bé, per si sabran gestionar les situacions amb què es trobaran i un llarg etcètera”, reconeix Alicia Linares Roger. Però el que els han de dir de paraula és: “Passeu-vos-ho bé”.

' (...) l’ús dels geolocalitzadors “entra en el terreny de les normes i les mecanismes interns que cada família pacta amb els seus fills”. Però quan, pel motiu que sigui, és necessari “cal que l’adolescent sigui coneixedor que té un localitzador al seu dispositiu, i que voluntàriament ha accedit a tenir-lo”.


Data de publicació: 15/8/2020