Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ARA CRIATURES - V. GÓMEZ, vicepresidenta: ´AULES PREPARADES PER AL COVID-19´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

ARA CRIATURES - V. GÓMEZ, vicepresidenta: "AULES PREPARADES PER AL COVID-19"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > ARA CRIATURES - V. GÓMEZ, vicepresidenta: "AULES PREPARADES PER AL COVID-19"


ARA CRIATURES 01-08-2020 - Victòria Gómez Serés, vicepresidenta


"Les mesures que s’han preparat de cara al setembre són molt explícites pel que fa a temes de salut, neteja i prevenció i poc clares pel que fa a organització escolar”

“(...) deixa en mans de cada centre l’organització del pròxim curs escolar”, diu la pedagoga. Un fet que el COPEC valora positivament, perquè “cal empoderar els equips directius i docents, però sempre, no només quan la situació és complicada”, així que “l’autonomia de centre ens l’hem de creure ara que no sabem com fer-ho, davant la incertesa que plana sobre el pròxim curs, però en temps plàcids també!”

l’organització que ara es faci possiblement no aguantarà ni el primer trimestre, perquè es parteix de grups estables i tancats amb professorat com més estable millor (2 metres a primària i 5 a secundària obligatòria). Però què passarà si un tutor es posa malalt o hi ha un rebrot durant el curs que afecta un alumne o un familiar d’alumne?”, es pregunta. “Segons les mesures sanitàries caldrà canviar l’organització i confinar el grup. Per tant, caldrà tenir dissenyats escenaris de virtualitat d’una part del temps lectiu, o de tot, en algun agrupament d’alumnes o a tot el centre”.

“Però al COPEC ens preguntem com aconseguir-ho si encara es repensa la mitjana dels grups base, si molts centres no disposen de prou espais per desdoblar cursos i, com ja s’ha dit, en alguns centres la dotació de mestres, professorat, pedagogs serà insuficient”.

“Com serà l’arrancada del nou curs? Pensem que pràcticament tots els alumnes portaran set mesos sense trepitjar una aula; tots entre confinament i vacances hauran perdut hàbits de treball, rutines... i possiblement il·lusió davant la incertesa de com serà el nou curs”

Data de publicació: 1/8/2020