Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI ARA - M. CONCEPCIÓ TORRES, PRESIDENTA COM. DEONTOLOGIA: ´LLEGIR PER RECONNECTAR´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI ARA - M. CONCEPCIÓ TORRES, PRESIDENTA COM. DEONTOLOGIA: "LLEGIR PER RECONNECTAR"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > DIARI ARA  - M. CONCEPCIÓ TORRES, PRESIDENTA COM. DEONTOLOGIA: "LLEGIR PER RECONNECTAR"

DIARI ARA 22/07/2020 - M. Concepció Torres Sabaté, presidenta Comissió de Deontologia

"Llegir per reconnectar"


periodista Jordi Bes

Mai és tard per animar-se a llegir, però és un hàbit que és més fàcil si l’adquirim des de bon principi.

La presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, M. Concepció Torres, diu que fins i tot als nadons se’ls pot llegir un conte per cultivar l’escolta i l’atenció. Ja de més grans, ens hi podem posar encara que sigui amb un còmic, i ja hi haurà temps d’aprofundir, com ara amb els clàssics (com Shakespeare), que contenen missatges universals.

A la vida les prioritats van canviant, i “amb la lectura passa igual, i no t’ha de frustrar”, insisteix. La qüestió és gaudir-ne. “La lectura et donarà discurs, i si tens discurs pots defensar la teva idea, la teva feina i els teus drets. Si no en tens, és més fàcil que et puguin manipular”, avisa. Considera que s’ha de saber conviure amb els llibres i les pantalles, però creu que el paper és insubstituïble: “Les connexions cerebrals que fem quan girem una pàgina d’un llibre no són les mateixes que quan passes una pantalla”.

Data de publicació: 22/7/2020