Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com SOCIAL.CAT - LAURA CIRERA, MEMBRE DE LA XARXA D´EXPERTES: ´PROTEGIR DES DE LA DISTANCIA´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

SOCIAL.CAT - LAURA CIRERA, MEMBRE DE LA XARXA D'EXPERTES: "PROTEGIR DES DE LA DISTANCIA"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > SOCIAL.CAT - LAURA CIRERA, MEMBRE DE LA XARXA D´EXPERTES: "PROTEGIR DES DE LA DISTANCIA"

SOCIAL.CAT - Laura Cirera, membre Xarxa Expertes del COPEC

"Protegir des de la distància"

El gran repte és que l’ésser humà s’ha adaptat a una manera de viure, de plantejar-se la vida d’una manera molt diferent, almenys aquests tres mesos. Però, precisament, parlant de família i la Covid-19, com hem treballat els equips multidisciplinaris de protecció a la infància en els darrers mesos, fent teletreball. Som un servei especialitzat essencial en el sistema social.

Donar solucions imaginatives, en l’estat d’alarma. La xarxa veïnal, a vegades, han estat imprescindible per fer d’ulls i mans als professionals que no vèiem o no escoltàvem. Veïns i veïnes ajudant a escanejar tasques escolars, imprimint deures d’adolescents. Treballadores familiars planificant tasques domèstiques amb els infants, amb la màxima intensitat, racionalitzant els horaris de consola, assegurant àpats bàsics, entre d’altres. Pedagogs i pedagogues realitzant videoconferències diàries o setmanals per ajudar infants o adolescents i progenitors en l’organització familiar. Mediar conflictes telemàticament, és tota una exposició d’habilitats de les famílies a una escolta activa i dels professionals a transmetre calma, alleugeriment, empoderant, des de la pantalla del mòbil.


Data de publicació: 29/6/2020