Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EDUCAWEB- S.ARJONA, XAR-XA EXPERTES: “EMOCIONS I PRESÈNCIA HORA DE LA TRANSFORMACIÓ´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EDUCAWEB- S.ARJONA, XAR-XA EXPERTES: “EMOCIONS I PRESÈNCIA HORA DE LA TRANSFORMACIÓ"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EDUCAWEB- S.ARJONA, XAR-XA EXPERTES: “EMOCIONS I PRESÈNCIA HORA DE LA TRANSFORMACIÓ"

EDUCAWEB 27/05/2020 Susanna Arjona, membre de la Xarxa d'Expertes del COPEC

Monogràfic 377 L'educació emocional en la crisi del COVID-19:

Emocions i presència: ' hora de la transformació

"Encara avui, en 2020, els dos últims pilars, tan intimament relacionats amb habilitats socials, personals i emocionals estan hastant absents de la nostra educació. El que ens està passant a nivell mundial ens convida a preguntar-nos: Qué ens passa amb l'educació emocional? En reliatat no hauríem d'educar per una vida amb cor? Ja els últims avenços en Neurociència ens diuen que l'emoció és bàsica en la cognició i que, en l'últim terme, és l'emoció la que ens guía en la vida.

La salut d'una societat també es mesura per la salut de la seva educació. Hem invertit molt en continguts, tecnologia i coneixement. Crec que és moment de donar-li també espai a la vessant humana i relacional en educació, fer pedagogia per a la vida. Als nens i nenes cal explicar-lis això. La pandèmia ens ha tornat a casa, a la llar, a les quatres parets que ens aixopluguen i que, a part del nostre propi cos, són el nostre temple.

Com cuidem el cos i la llar? Com cuidem els nostres vincles? Estàvem presents a casa? Mentres una part de la població pateix per la pendèmia, l'altra meitat l'agraeix. Agraeix la parada, el temps, la família, el descans, fins i tot la soletat. En intimitat es posen en evidència les meves pors i les meves creences. Ja ho tinc on anar. I els meus fills i filles vueun això de mi. La construcció de tot això no va ser d'un dia per altre. Com deia, és moment de constriuir pedagogia de vida"

Data de publicació: 27/5/2020