Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CATALUNYA PRESS - COPEC: ´ELS PEDAGOGS HO TENEN CLAR: TORNAR A LES AULES AL JUNY ÉS PREMATUR´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

CATALUNYA PRESS - COPEC: "ELS PEDAGOGS HO TENEN CLAR: TORNAR A LES AULES AL JUNY ÉS PREMATUR"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > CATALUNYA PRESS - COPEC: "ELS PEDAGOGS HO TENEN CLAR: TORNAR A LES AULES AL JUNY ÉS PREMATUR"

CATALUNYA PRESS 19/05/2020 - COPEC

"Els pedagogs ho tenen clar: tornar a les aules en juny és prematur"

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya (Copec) ha afirmat aquest dimarts que la tornada a l'escola al juny és "prematura" si no es fa de forma molt selectiva, amb grups reduïts d'alumnes i només per a fer acompanyament, començant amb els alumnes més vulnerables i amb condicions de desprotecció.

En un comunicat, ha considerat que actualment les aules "no estan preparades" per acollir un número reduït d'alumnes i es necessiten molts espais per garantir la seguretat sanitària, és necessari reorganitzar els espais comuns i un canvi i adecuació d'horaris i s'ha preguntat si el material sanitari estarà disponible al juny.

Ha advocat per uns criteris clars d'actuació, unes mínimes mesures que tots els centres hagin de cumplir i, sobretot, abans de posar-se en marxa, des de la responsabilitat del Departament d'Educació de la Generalitat, "la verificació que la instal·lació escolar compleixi les recomanacions i reglamentacions sanitaries establertes".

Malgrat consideri prematura la tornada a l'escola si no es fa de forma selectiva, ha vist "positiu" facilitar una transició adecuada a l'alumnat que canvia d'etapa o centre, enfocada des d'una vessant pedagògica socialitzadora, afectiva i emocional.

Ha assenyalat que el fet de tornar a l'escola al juny no assegura una millora curricular i que és "molt complex" garantir les condicions sanitàries, sobretot en els alumnes més petits d'Infantil.

Ha afirmat entendre la necessidad d'una resposta a la conciliació familiar, però ha assenyalat que l'apertura d'escoles al juny "no ha de quedar subordinada a aquesta necessitat, sinó que ha de tenir una finalitat pedagògica d'educar", amb el que és necessari trobat un equilibri.

RECONEIXEMENT AL PROFESSORAT

El Copec ha remarcat el gran esforç dels docents durant aquest confinament, i ha dit que si finalment es reobren les escoles al juny seria necessari "o be disminuir la càrrega a mestres i professorat o be incorporar professionals de l'educació de suport per a l'atenció presencial".

Els pedagogs catalans també han vist aconsellable que, dependent de la fase de desconfinament, es facin casals d'estiu adaptats a les noves circumstàncies, amb grups reduïts evitant les aglomeracions i excursions massificades.

Data de publicació: 19/5/2020