Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COELL - S. VILASALÓ, VOCAL LLEIDA: ´COM LA PANDÈMIA HA AFECTAT AL NOSTRE SECTOR´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

COELL - S. VILASALÓ, VOCAL LLEIDA: "COM LA PANDÈMIA HA AFECTAT AL NOSTRE SECTOR"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > COELL - S. VILASALÓ, VOCAL LLEIDA: "COM LA PANDÈMIA HA AFECTAT AL NOSTRE SECTOR"
COELL 27/04/2020 - Sílvia Vilasaló Cavero, vocal de Lleida

"La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) ha copsat l’opinió entre els diferents gremis, associacions i col·legis professionals que en formen part... (...) 
si hi ha un col·lectiu especialment afectat per la crisi de la COVID-19 aquest és el dels autònoms, com corrobora el president de l’Associació Multisectorial d’Autònoms de la Província de Lleida (AMALL). Subratlla que molts professionals han hagut de tancar o fer ERTOS i que les mesures proposades fins ara no són efectives ni eficients atesa la manca d’ajuts directes i perquè aplaçar el pagament no soluciona el problema de qui no té cap ingrés. Per aquest motiu, reclama per als autònoms ajuts urgents sense crèdits i insta a partir d’ara a atorgar-los el lloc que es mereixen. Aquesta demanda és plenament recolzada des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, des de la vocalia de Lleida, representada per Sílvia Vilasaló, col·lectiu que també ha vist reduïts els seus ingressos,... (...)"

La Vocal de Lleida del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Sílvia Vilasaló Cavero, explica a la COELL com ha afectat aquesta crisi sanitària, social i econòmica al nostre col·lectiu professional de la pedagogia i la psicopedagogia. 


"... Tenint en compte que l'activitat professional dels pedagogs i psicopedagogs abasta diferents àmbits, l'afectació al desenvolupament habitual de les nostres feines és visible tant a l'educació formal, com en l'àmbit social o a les empreses, o bé treballant per compte propi en centres psicopedagògics o com a freelance." 

"En l'àmbit escolar s'ha passat de la classe presencial a la classe online, tenint en compte tots els reptes que estan comportant als equips docents per poder acompanyar als infants en el seu procés d'aprenentatge. ..."
"En l'àmbit social tant en l'atenció directe en dispositius d'emergència i centres residencials, com per via telemàtica quan no telefònica, s'estan fent seguiments a la població en situacions de vulnerabilitat. ..." 
"Els professionals autònoms han vist com s'anul·laven les seves intervencions així com aquells que tenen centres d'atenció psicopedagògica que han hagut de tancar per no poder desenvolupar la seva activitat habitual o bé han vist els seus ingressos molt reduïts i no s'ha pogut acollir els ajuts de les administracions per no reunir els requisits. ..."

"Valorem un impacte gran i en aquest sentit el COPEC dona suport als col·legiats i als nou col·legiats que s'han vist afectats i reivindiquem uns ajuts específics per a professionals autònoms..." 

Data de publicació: 8/5/2020